Desert flan/budinca cu prune uscate - Far Breton
Reteta culinara Desert flan/budinca cu prune uscate - Far Breton din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Desert flan/budinca cu prune uscate - Far Breton
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert flan/budinca cu prune uscate - Far Breton
Flan cu prune uscate sau Far Breton este un desert frantuzesc tipic al regiunii Bretagna. Seamana cu prajitura clafoutis, de aceea se poate face cu visine, cirese, caise sau cu prune proaspete. Cea mai cunoscuta este varianta cu prune uscate dar trebuie amintit ca la origine reteta era simpla fara fructe. Continea numai: oua, zahar, faina si lapte. Era deci un desert ieftin in care s-a adaugat apoi fructe uscate ( prune sau stafide ) si rom. Va propun o varianta de lux, inspirata de la reteta celebrului patisier francez Christophe Michalak. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/flan-cu-prune-uscate-sau-far-breton.html
Ingrediente Desert flan/budinca cu prune uscate - Far Breton
200 g de prune uscate
400 g de apa
10 g de ceai verde bio matcha
500 ml de lapte de calitate BIO sau adevarat
1 pastaie de vanilie de Madagascar
100 g de oua (2 oua)
1 lingura de rom
100 g de zahar
100 g de faina
un pic de floare de sare
20 g unt rece (semi-sarat daca aveti)