Desert flan/budinca cu prune uscate - Far Breton

Reteta culinara Desert flan/budinca cu prune uscate - Far Breton din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Desert flan/budinca cu prune uscate - Far Breton

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert flan/budinca cu prune uscate - Far Breton

 

Flan cu prune uscate sau Far Breton este un desert frantuzesc tipic al regiunii Bretagna.  Seamana  cu prajitura clafoutis, de aceea se poate face cu visine, cirese, caise sau cu prune proaspete. Cea mai cunoscuta este varianta cu prune uscate dar trebuie amintit ca la origine reteta era simpla fara fructe. Continea numai: oua, zahar, faina si lapte. Era deci un desert ieftin in care s-a adaugat apoi fructe uscate ( prune sau stafide ) si rom. Va propun o varianta de lux, inspirata de la reteta celebrului patisier francez Christophe Michalak. https://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/11/flan-cu-prune-uscate-sau-far-breton.html

Ingrediente Desert flan/budinca cu prune uscate - Far Breton

200 g de prune uscate

400 g de apa

10 g de ceai verde bio matcha

500 ml de lapte de calitate BIO sau adevarat

1 pastaie de vanilie de Madagascar

100 g de oua (2 oua)

1 lingura de rom

100 g de zahar

100 g de faina

un pic de floare de sare

20 g unt rece (semi-sarat daca aveti)

Categorii