Desert fursecuri fete fericite

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert fursecuri fete fericite
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert fursecuri fete fericite
M-am inspirat de la Timea, doar ca eu nu le-am glazurat.
Aluat 250 g unt cu 82% grasime 3 linguri zahar brun 1 pliculet zahar vanilat esenta vanilie un praf de sare 1 galbenus 1 pliculet de praf copt 400-450 g faina umplutura gem de caise nuca macinate forma de decupat fursecurie- a mea a fost cu fete fericiteAluat. Untul moale l-am frecat cu zaharul brun, sarea, zaharul vanilat si galbenusul de ou, apoi am adaugat esenta de vanilie, la final am incorporat faina si praful de copt. Mie mi-au fost suficiente cele 400 g faina. Am framantat un aluat omogen, l-am invelit in folie alimentara si l-am dat la frigider pentru 1 ora. Dupa 1 ora am scos aluatul, l-am impartit in bucati mai micci, l-am lasat cca 10 min la temperatura camerei apoi am intins foaie si am decupat fursecurile, asa cum se vede in imagime. Le-am asezat in tava tapetata cu hartie de copt, am preincalzit cuptorul la 180 grade si am copt fursecurile cca 12-14 min sau pana incep sa se rumeneasca frumos.Am scos fursecurile din tava, le-am lasat sa se raceasca, apoi le-am umplut doua cate doua cu gem de caise amestecat cu nuca macinata. Puteti sa folositi ori ce forma vreti.Cum se vede si in fotografii pe unele le-am decupat ochii si gura, pe altele doar le-am stantat, ca sa am o parte plina si una decupata. Se pot pudra cu zahar farin sau se pot glazura cu glazura de albus amestecat cu zahar pudra si colorat.
Ingrediente Desert fursecuri fete fericite
Aluat
250 g unt cu 82% grasime
3 linguri zahar brun
1 pliculet zahar vanilat
esenta vanilie
un praf de sare
1 galbenus
1 pliculet de praf copt
400-450 g faina
umplutura
gem de caise
nuca macinate
forma de decupat fursecurie- a mea a fost cu fete fericite