Desert fursecuri fragede cu unt

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert fursecuri fragede cu unt

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert fursecuri fragede cu unt

 

"retete festive de iarna" Această rețetă se mai numește și rețeta de fursecuri  fragede cu unt 3 2 1, după cantitatea de făină, unt și zahăr care se folosește. M-am inspirat de pe blogul Savori Urbane. Eun aluat care se lucrează destul de greu, deoarece este molicel și se rupe ușor. Oricât ați fi de tentate să mai adăugați făină, nu o faceți dacă doriți să obțineți niște fursecuri fragede și absolut delicioase.

 

INGREDIENTE
300 g făină albă 200 g unt moale cu min 80% grăsime 100 g zahăr pudră 1 ou esență vanilie sau 1 plic zahăr vanilat un praf de sare -pentru ornat: creioane colorate Dr. Oetker 200 g unt moale cu min 80% grăsime 100 g zahăr pudră 1 ou esență vanilie sau 1 plic zahăr vanilat un praf de sare -pentru ornat: creioane colorate Dr. Oetker

Se mixează untul moale, tăiat cubulețe cu zahărul pudră, sarea și câteva picături de esență de vanilie. Cand untul a devenit cremos se adaugă și oul întreg și se mixează puțin. Se adaugă făina în castron și se amestecă ușor cu o spatulă.

Se apasă aluatul cu mâna într-un castron, se acoperă cu folie de plastic și se dă la rece pentru 30 de minute. După ce s-a mai întărit, se întinde în foaie subțire de cca 3-4 mm grosime. Blatul de lucru trebuie înfăinat foarte bine, la fel și sucitorul și suprafața aluatului (are tendința de a se lipi și rupe). Cu puțină grijă se întinde foaia și se decupează. Se adună marginile ramase și se așează în castron și se dă castronul la rece 5 minute și se întinde din nou aluatul și se decupează. Se tapetează tava cu hârtie de copt și se transferă în ele aluatul. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 8-9 minute, având grijă să nu se rumenească și să rămână cât mai albe cu putință. Aceste fursecuri fragede cu unt sunt delicioase după o zi, timp în care devin și mai fragede. Pot fi păstrate și 2 săptămani în cămară, în cutii de carton închise.

Ingrediente Desert fursecuri fragede cu unt

300 g făină albă

200 g unt moale cu min 80% grăsime

100 g zahăr pudră

1 ou

esență vanilie sau 1 plic zahăr vanilat

un praf de sare

-pentru ornat:

creioane colorate Dr. Oetker

200 g unt moale cu min 80% grăsime

100 g zahăr pudră

1 ou

esență vanilie sau 1 plic zahăr vanilat

un praf de sare

-pentru ornat:

creioane colorate Dr. Oetker

Categorii