Desert gogosi

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert gogosi

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert gogosi

 

Indiferent de vreme, anotimp, când ai chef de gogoși, îți sufleci mânecile și pregătești câteva! Așa am suferit, atâtea gogoși mi-au trecut prin fața ochilor zilele astea, așa că am făcut câteva! Eu le-am făcut împletite, dar pot fi tăiate într-o formă sau ce vrei. Au iesit niste pufoase parfumate si au mers perfect cu o cana de lapte rece! Nu poți refuza un desert atât de minunat, un desert din copilărie! 

700 gr faina 300 ml lapte 2 oua 80 gr zahar 50 ml ulei 1 plic drojdie uscata (7 gr) coaja de lamaie rasa vanilie un vârf de cuțit de sare zahăr pudră, simplu sau cu aromă de vanilie ulei de rumenire

Cerneți făina într-un bol. Faceți o gaură în mijloc, puneți drojdia, 3 linguri de lapte cald, 1 linguriță de zahăr. Se amestecă ușor și se lasă drojdia să crească timp de 10 minute. Adăugați ouăle, zahărul, coaja de lămâie rasă și sare peste făină, fără a atinge drojdia. Începeți și frământați. Se toarna laptele caldut, treptat, pana se obtine un aluat omogen. Adăugați vanilia. Se pune uleiul si se framanta inca 3-4 minute, pana se obtine un aluat omogen si elastic. Se acoperă, se lasă la dospit 60-70 de minute, într-un loc mai cald. Se presara faina pe masa de lucru, se intoarce aluatul dospit. Împărțiți-l în 15 bilă. Întindeți fiecare minge într-un șir subțire de 50-55 cm, uniți capetele și răsuciți-le. Acoperiți-le și lăsați gogoșile să crească 15-20 de minute. Se încălzește puțin ulei într-o tigaie. Pune focul la mic, pune gogoșile în tigaie. Rumeniți-le pe ambele părți, apoi scoateți-le pe o farfurie, pe servetele de bucatarie. Pudrați-le cu zahăr pe ambele părți și sunt gata de servit. Poftă bună! 

Ingrediente Desert gogosi

700 gr faina

300 ml lapte

2 oua

80 gr zahar

50 ml ulei

1 plic drojdie uscata (7 gr)

coaja rasa de lamaie

vanilie

un praf de sare

zahar pudra, simplu sau cu aroma de vanilie

ulei pentru rumenit

Categorii