Desert gogosi choux

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert gogosi choux

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert gogosi choux

 

Un pic ciudat titlul? Sincer, habar n-am cum să le numesc! Rețeta de bază este cea a eclerelor, dar le-am făcut sub formă de gogoși și parcă sunt și mai bune, ha!  Gogoașa este făcută din choux, umplută cu cremă de gălbenușuri și glazurată cu ciocolată. D I V I N! Partea amuzantă la această rețetă este mometul în care umpli choux-urile cu cremă. Vei vedea în rețetă că trebuie să „injectezi” choux-urile cu cremă și se vor umfla de parcă am pus botox, haha! Ce să mai spun? Sunt delicioase...

 

INGREDIENTE
aluat 150 ml apă 70 g unt 50 g zahăr 150 g făină 2 ouă sare Ingrediente cremă: 2 gălbenușuri 100 g zahăr 2 linguri amidon de porumb 150 ml lapte 150 g unt Ingrediente decor: ciocolată topită pudră de alune (sau alune măcinate mărunt)

Choux: punem apa, untul, sarea și zahărul pe foc într-un vas cu fund dublu. Amestecăm până când untul și zahărul s-au topit.

Adăugăm făina și amestecăm continuu, până când aluatul formează o bilă și se desprinde de pe pereții vasului. Oprim focul. Lăsăm la răcit. Peste aluatul răcit punem ouăle, pe rând, mixând bine după fiecare adăugare. Va rezulta un aluat lipicios. Turnăm aluatul într-un poș și formăm gogoși cu diametru de aprox. 8 cm. pe hârtia de copt.

Punem choux-urile în cuptorul preîncălzit, la foc mic, pentru 25-30 min. În primele 15-20 de minute, nu deschidem deloc ușa cuptorului, pentru că se vor lăsa. Ele trebuie să crească și să fie ușor rumenite.

Crema: Gălbenușurile, zahărul, amidonul și laptele le punem pe foc mic. Amestecăm continuu, până când amestecul s-a îngroșat ca o budincă. Lăsăm la răcit. Punem untul (la temperatura camerei) peste cremă, adăugat în cubulețe și mixat bine după fiecare adăugare. Înțepăm cu un cuțit gogoșile și cu ajutorul unui poș cu vârf subțire umplem choux-urile cu cremă.Mai punem un strat de cremă și pe deasupra, pudrăm cu alune și glazurăm cu ciocolată topită. Delicios, nu?

Ingrediente Desert gogosi choux

aluat

150 ml apă

70 g unt

50 g zahăr

150 g făină

2 ouă

sare

Ingrediente cremă:

2 gălbenușuri

100 g zahăr

2 linguri amidon de porumb

150 ml lapte

150 g unt

Ingrediente decor:

ciocolată topită

pudră de alune (sau alune măcinate mărunt)

Categorii