Desert gogosi de post

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert gogosi de post

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert gogosi de post

 

Tare bune si pufoase !!!! 

1 kg faina alba 600 ml apa 200 gr zahar 40.gr drojdie proaspata 50 gr margarina Zahar pudra ( optional) Ulei ( pentru prajit)

Incepem prin a prepara maiaua. Punem intr-un bol micut drojdia ,o lingurita cu zahar ,putina apa călduță ( NU fierbinte ) si lasam acoperit timp de 10 minute .

Intr-un bol încăpător punem faina ,drojdia ,zaharul și apa călduță. Incepem sa frământam. 

Pe parcurs adaugam margarina topita si frământam in continuare pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim bolul si lasam aluatul  la dospit pana isi dublează volumul ( cel putin) .

Trecut acest timp,punem aluatul pe planul de lucru .Întindem o foaie de aluat si decupam discuri cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.

Punem la încins ulei si prăjim gogoșile pe ambele părți.

Pudram cu zahar pudra dupa plac .

Pofta buna !

Ingrediente Desert gogosi de post

1 kg faina alba

600 ml apa

200 gr zahar

40.gr drojdie proaspata

50 gr margarina

Zahar pudra ( optional)

Ulei ( pentru prajit)

Categorii