Desert gogosi de post
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert gogosi de post
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert gogosi de post
Tare bune si pufoase !!!!
1 kg faina alba 600 ml apa 200 gr zahar 40.gr drojdie proaspata 50 gr margarina Zahar pudra ( optional) Ulei ( pentru prajit)Incepem prin a prepara maiaua. Punem intr-un bol micut drojdia ,o lingurita cu zahar ,putina apa călduță ( NU fierbinte ) si lasam acoperit timp de 10 minute .
Intr-un bol încăpător punem faina ,drojdia ,zaharul și apa călduță. Incepem sa frământam.
Pe parcurs adaugam margarina topita si frământam in continuare pana obtinem un aluat elastic si nelipicios.
Acoperim bolul si lasam aluatul la dospit pana isi dublează volumul ( cel putin) .
Trecut acest timp,punem aluatul pe planul de lucru .Întindem o foaie de aluat si decupam discuri cu ajutorul unei forme sau al unui pahar.
Punem la încins ulei si prăjim gogoșile pe ambele părți.
Pudram cu zahar pudra dupa plac .
Pofta buna !
Ingrediente Desert gogosi de post
1 kg faina alba
600 ml apa
200 gr zahar
40.gr drojdie proaspata
50 gr margarina
Zahar pudra ( optional)
Ulei ( pentru prajit)