Desert gogosi pufoase si cu gaura la purtator

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert gogosi pufoase si cu gaura la purtator

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert gogosi pufoase si cu gaura la purtator

 

Imi place sa experimentez diverse aluaturi, sa simt aluatul la mana atunci cand il framant, aluatul asta mi-a placut maxim iar gogosile au iesit tare pufoase. Am gasit reteta asta pe Savuros tv si am pus-o la pastrare, azi a fost zi de framantat gogosi ca tot a plouat si inca ploua.....

500 ml lapte 3,5% grasime, caldut 125 ml apa calduta 11 g drojdie uscata 1 lingurita zahar 2 oua 125 g unt 82% grasime, topit 1 lingurita esenta vanilie 2 linguri zahar 1 lingurita sare 1 kg faina Ulei pentru prajit cca 800 ml Zahar pentru pudrat nutella sau gem

Intr-un bol am pus laptele si apa caldute, am adaugat 1 lingurita de zahar si drojdia uscata, cu o lingura de lemn am amestecat bine, am acoperit bolul cu un servet si am lasat 15 min sa se activeze drojdia. Dupa 15 min am adaugat untul topit, nu fierbinte, cele 2 oua, esenta de vanilie, sarea si cele 2 linguri de zahar. Cu ajutorul unui tel am omogenizat compozitia. Intr-un castron incapator am pus faina cernuta si am turnat compozitia lichida, am amestecat cu o lingura de lemn apoi am framantat un aluat cu o densitate nici foarte moale dar nici densa, se simte la mana in timp ce framanti. Am uns putin castronul cu ulei am asezat aluatul in castron l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa-si dubleze volumul, la caldura. Dupa ce si-a dublat volumul am rasturnat aluatul pe blatul de lucru , l-am mai framantat 2-3 min, l-am impartit in doua si am intins foaie de cca 1 cm grosime, am decupat gogosile cu o forma speciala de gogosi, puteti sa le decupati si cu ajutorul unui pahar mai mare si unul mai mic pentru gaura din mijloc. Am asezat gogosile pe masa, le-am acoperit cu folie alimentara si le-am mai lasat sa creasca cca 30 min. Am pus pe foc tigaia wok sa se incinga , am turnat uleiul si apoi am pus la prajit gogosile cate 3 min pe fiecare parte, apoi le-am scos pe un platou tapetat cu servetele , sa absoarba surplusul de ulei. O parte le-am pudrat cu zahar, altele le-am savurat cu nutella si gem de caise.

Ingrediente Desert gogosi pufoase si cu gaura la purtator

500 ml lapte 3,5% grasime, caldut

125 ml apa calduta

11 g drojdie uscata

1 lingurita zahar

2 oua

125 g unt 82% grasime, topit

1 lingurita esenta vanilie

2 linguri zahar

1 lingurita sare

1 kg faina

Ulei pentru prajit cca 800 ml

Zahar pentru pudrat

nutella sau gem

Categorii