Desert gris cu lapte si stafide, in sos de portocale
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert gris cu lapte si stafide, in sos de portocale
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert gris cu lapte si stafide, in sos de portocale
Pentru astăzi la amiază am pregătit un desert care le aduce aminte tuturor mai ales de copilărie, dar pe care-l mănâncă și adulții, nu doar copiii, chiar cu mare plăcere, dacă este preparat, asortat și decorat corespunzător. Adică foarte frumos și delicios...! Deși inițial am vrut să fac numai două porții, până la urmă am făcut patru, ca să ne mai delectăm și seara cu așa un desert special, aromat, parfumat și ușor...
Ingrediente Desert gris cu lapte si stafide, in sos de portocale
400 ml de lapte
4 linguri de zahăr tos
2 plicuri de vanilie
8 linguri rase de gris
50 grame de stafide aurii
esență de rom, pentru înmuiat stafidele
ulei de alune de pădure, pentru uns formele
Pentru sosul de portocale:
125 ml de suc proaspăt de portocale
2 linguri de zahăr tos
coaja răzuită de la o portocală
1 lingură de amidon alimentar
15-20 grame de unt
1 portocală feliată, pentru decor