Desert inghetata de ciocolata cu rom

Desert inghetata de ciocolata cu rom

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert inghetata de ciocolata cu rom

Timp de preparare
120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Desert inghetata de ciocolata cu rom

 

Retete de suflet De obicei imi plac dulciurile acrisoare, insa gustul intens de ciocolata este ceva special pe care nimeni nu il poate refuza din cand in cand.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE
600 ml lapte 1 lingura amidon 100 gr zahar 50 gr cacao neagra un praf de sare 160 gr ciocolata neagra 1 lingura rom 200 gr frisca

Intr-o craticioara punem zaharul, amidonul, sare si cacao si incepem sa turnam cate putin lapte caldut amestecand continuu.

Punem vasul la foc mic si fierbem pana se ingroase. Dam jos vasul si incorporam ciocolata rupta cubulete, apoi romul.

Lasam sa se raceasca la temperatura camerei, apoi dam la frigider pentru jumatate de ora. Amestecam compozitia racita cu frisca.

Pornim aparatul de inghetata si turnam compozitia. Mixam aproximativ 40 de minute. Punem inghetata intr-un vas cu capac si o pastram la congelator pana in momentul servirii.

Ingrediente

  • 600 ml lapte
  • 1 lingura amidon
  • 100 gr zahar
  • 50 gr cacao neagra
  • un praf de sare
  • 160 gr ciocolata neagra
  • 1 lingura rom
  • 200 gr frisca

Categorii

Retete similare