Desert inghetata de ciocolata cu rom

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert inghetata de ciocolata cu rom

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert inghetata de ciocolata cu rom

 

Rețete de suflet Îmi plac de obicei dulciurile acrișoare, dar gustul intens al ciocolatei este ceva deosebit pe care nimeni nu îl poate refuza din când în când.

600 ml lapte 1 lingura amidon 100 gr zahar 50 gr cacao neagra un vârf de cuțit de sare 160 gr ciocolata neagra 1 lingura rom 200 gr frisca

Intr-o cratita puneti zaharul, amidonul, sarea si cacao si incepeti sa turnati putin lapte caldut, amestecand continuu.

Pune oala la foc mic și fierbe până se îngroașă. Coboara vasul si incorporam ciocolata taiata cubulete, apoi romul.

Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la frigider pentru o jumatate de ora. Amesteca compozitia racita cu frisca.

Pornim mașina de înghețată și turnăm compoziția. Se amestecă aproximativ 40 de minute. Pune inghetata intr-un vas cu capac si tine-o la congelator pana la servire.

Ingrediente Desert inghetata de ciocolata cu rom

600 ml lapte

1 lingura amidon

100 gr zahar

50 gr cacao neagra

un praf de sare

160 gr ciocolata neagra

1 lingura rom

200 gr frisca

Categorii