Desert inghetata de vanilie, cu alune de padure
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert inghetata de vanilie, cu alune de padure
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert inghetata de vanilie, cu alune de padure
Am făcut de câteva ori înghețată, vara aceasta, dar mai ales din aceea a cărei rețetă am postat-o deja. Aceasta este mai nouă, deși a fost făcută în urmă cu mai mult de o săptămână. În fapt, am făcut înghețata cam după aceleași reguli: fără lapte condensat plin de E-uri, care stă uneori chiar mulți ani pe rafturi în supermarket, fără: coloranți sintetici, amidon, mascarpone (brânză!) afânători, amelioratori, îndulcitori, întăritori și alți ”-tori” sintetici. Totul natural și mai ales fără lichide, care la congelator se transformă în sloi de gheață. Cele 3 linguri de lapte se contopesc cu gălbenușurile, în timpul preparării la cald, în așa fel încât nu există deloc riscul de a avea ace de gheață în înghețată și nici nu este cazul să amestecăm la fiecare 30 de minute. Atât doar: înghețata trebuie servită la 10 minute după ce a fost scoasă din congelator. Ceea ce apare nou aici sunt ingredientele diferite și cantitățile lor, reglate în funcție de gust și de experiență. Rezultatul: o înghețată făcută rapid în casă, absolut naturală și pe gustul oricui. Din ingredientele de mai jos am făcut o porție de înghețată, din care pot fi servite cu generozitate, 4-5 persoane.
Ingrediente Desert inghetata de vanilie, cu alune de padure
3 gălbenușuri
3 linguri de lapte
2 linguri rase de zahăr tos fin
50-75 grame de alune de pădure
2-3 linguri de ulei de alune de pădure
Pentru frișcă:
250 ml de smântână naturală
1 lingură de zahăr tos fin
2 plicuri de vanilie
Pentru decor:
alune
sirop de fructe, ciocolată...