Desert Inima lui Valentinu day

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert Inima lui Valentinu day

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert Inima lui Valentinu day

 

M-am jucat si eu de Valentinu`day asta, asta ca sa nu ma plictisesc si pentru ca mi-a ramas niste crema de vanilie de la alt preparat si trebuia sa o valorific. Eu am Valentinu meu propriu si personal, care deja este satul sa i se zica cu ''lamultianiul'' cand de fapt nu este ziua lui..... In fine am facut o inima de ecler pe care am umplut-o cu creama de vanilie si glazurat-o fondant amestecat cu ciocolata nestle, am trantit si un decor cu zmeurici, sa fie si ceva rosu, sa nu ne deoache mosu`....:))))))))))))))))))))))))))

Inima de ecler 125 g faina 125 g unt 82% grasime 250 ml apa un praf de sare 3 oua Crema de vanilie 3 galbenusuri 250 ml lapte 15 g amidon 75 g zahar esenta de vanilie Decor fondant alb amestecat cu ciocolata nestle zmeura

Crema se pregateste inainte ( eu o aveam deja pregatita, ramasa de la un alt preparat ).Se pun galbenusurile intr-un castron de inox, se freaca cu zaharul, apoi se adauga amidonul si se dilueaza cu laptele caldut, se aseaza castronul pe baie de abur si se amesteca continuu pana se ingroasa. Se trage castronul de pe baia de abur si se adauga esenta de vanilie, se lasa la racit.

Inuma de ecler : Intr-o cratita se pune apa cu sarea, se aseaza pe foc, se adauga untul bucatele si se amesteca continuu pana incepe sa fiarba , apoi se adauga faiana si se amesteca energic sa nu se formeze cocoloase. Se lasa la racit amestecul, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Aluatul oparit l-am pus intr-un posh,pe o hartie de copt am format o inima din aluat, am nivelat , din restul de aluat am format cateva inimioare mici. A preincalzit cuptorul la 180 grade, am bagat tava la cuptor, la inceput la foc iute, apoi am redus un pic temperatura si am lasat sa se rumeneasca frumos. Am lasat sa se raceasca, apoi am taiat inima-n doua, am umplut cu crema de vanilie si am glazurat cu fondant si decorat cu zmeura. Si uite asa am bifat si Valentinu`day asta. Sa va fie cu iubire in fiecare zi posibila, dar nu in exces ca sa nu vi se aplece...:))))))))))))))))))))))))))

 

Ingrediente Desert Inima lui Valentinu day

Inima de ecler

125 g faina

125 g unt 82% grasime

250 ml apa

un praf de sare

3 oua

Crema de vanilie

3 galbenusuri

250 ml lapte

15 g amidon

75 g zahar

esenta de vanilie

Decor

fondant alb amestecat cu ciocolata nestle

zmeura

Categorii