Desert Kringel Estonian cu mac
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Estonia. Cum sa faci Desert Kringel Estonian cu mac
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert Kringel Estonian cu mac
E un fel de ruladă cu scorțișoară, foarte populară în Estonia, fiind gătită la diverse aniversări sau alte ocazii speciale, tăiată pe jumătate, apoi împletită și unită la capete, sub forma unui colăcel, cu multe straturi, crocant la exterior și moale, aromat la interior! Eu i-am adus în plus, aroma incofundabilă, a semințelor de mac. Spor și poftă bună!
Ingrediente Desert Kringel Estonian cu mac
Pentru aluat:
Făină albă de grâu 600 g,
Lapte 200 ml.,
Sare de mare 1 linguriță,
Unt grăsime 66% 100 g
Drojdie proaspăt 1 cub sau cca. 25 g,
Zahăr brun 1 lingură,
Gălbenuș de ou 2 bucăți.
Pentru uns:
Unt grasime 66% 100 g,
Zahăr brun 5 linguri,
Mac 3 linguri,
Scorțișoară 1 lingură.