Desert Kurtos Kalacs la tava

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert Kurtos Kalacs la tava

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert Kurtos Kalacs la tava

 

Reteta preluata de pe site-ul ,, savoriurbane.com ,,.

550 g faina 20 g drojdie proaspata 250 ml lapte 75 g zahăr 2 oua 30 ml ulei 1 flacon de esenta de vanilie coaja de lamaie rasa un vârf de cuțit de sare

Decor:

150 g zahăr 50 ml apă 1 lingurita suc de lamaie nuca macinata cu scortisoara si zahar pudra vanilat

Într-un castron se freacă drojdia cu zahărul, apoi se adaugă laptele cald, se amestecă, apoi se presară peste o linguriță de făină cernută din cantitatea măsurată. Lasă să stea 10 minute.

Se pune faina in vasul robotului, se presara cu sare, apoi se pun ouale batute, uleiul, aromele si sarea, apoi la final amestecul pregatit anterior.

Frământați timp de 5 minute. Daca aluatul este prea moale mai adaugam putina faina (cum a fost cazul meu - eu am adaugat cam 25 g).

Se ridica intr-un vas uns cu ulei si apoi se acopera cu folie de plastic pentru aproximativ 1 ora.

Setați cuptorul la 170 de grade, încălziți sus/jos și ventilați.

Aluatul crescut se întinde pe un blat ușor înfăinat, apoi se taie în fâșii groase de la un deget cu tăietorul de pizza.

Fâșiile se rulează și se pun într-o tavă serpentină, una după alta.

La final, apăsați ușor cu palmele pentru a se lipi.

Dam tava la cuptor pentru 20 de minute.

Intre timp pregatim caramelul din apa, zahar si zeama de lamaie.

Se lasa oala la foc mic sa se caramelizeze totul. Nu amestecați, ci doar întoarceți bolul cu mâna din când în când.

Se unge prajitura copta cu caramel si se da din nou la cuptor pentru inca 8 minute, dupa care este gata.

Se scoate si se presara fierbinte cu amestecul de nuci.

Este foarte bun si pufos!

Poftă bună!

Ingrediente Desert Kurtos Kalacs la tava

550 g făină

20 g drojdie proaspătă

250 ml lapte

75 g zahăr

2 ouă

30 ml ulei

1 fiolă esență de vanilie

coajă rasă de lămâie

un praf de sare

150 g zahăr

50 ml apă

1 linguriță zeamă de lămâie

nucă măcinată cu scorțișoară și zahăr pudră vanilat

Categorii