Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

Reteta culinara Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

 

Aveam 3 banane ''ofilite'' si le-am tot promis ca le transform in ceva bun, azi asa, maine asa, pana le-a venit sorocul. Mai aveam ramasa niste ciocolata neagra ( nu stiu cat la suta cacao a continut), ciocolata privine din ''tabloul '' meu de ciocolata primit de la fini si creat de Evelin Berechet de la Bravest Chocolatier, cum nu aveam sa pastrez tabloul, o parte din ciocolata am mancat-o si ce a mai ramas am pus-o in acest desert. Si m-am impiedicat si de niste alune, pe care le-am invitat sa se imprieteneasca cu bananele si ciocolata. Cam asta-i povestea desertului, acum ma pornesc sa scriu reteta, ca sa nu uit ce am facut.

3 banane foarte coapte cca 320 g 190 g ciocolata neagra 150 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime 2 oua Krant 4 linguri zahar 150 g alune prajite si sarate Frisca 350 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime 1 lingura zahar vanilat pudra Fragi pentru decor

Krant : Am pus zaharul in tigaia wok, am lasat sa se caramelizeze, apoi am adaugat alunele si am amestecat bine, s ase prinda caramelul de alune. Am uns un fund cu ulei si am intins amestecul obtinut, l-am lasat sa se raceasca. Am rupt bucati mai mici si le-am pus in robot, am mixat pana am obtinut un krant foarte fin.

Crema : Intr-un castron de inox am pus bananele si le-am pasat bine, am adaugat cele 2 oua si am maestecat bine, apoi am adaugat smantana pentru frisca si cicocolata maruntita. Am pus castronul pe baie de abur si am amestecat continuu pana ce ciocolata a devenit fluida. Am luat castronul de pe baia de abur, am lasat sa se raceasca cca 10 min, apoi am incorporat krantul maruntit, am oprit 2 linguri de krant pentru decor. Crema obtinuta am impartit-o in 6 pahare speciale pentru deserturi sau inghetata. Am pus paharele la frigider cateva ore, apoi le-am decorat.

Frisca : Smantana rece de la frigider impreuna cu zaharul vanilat le-am mixat bine pana am obtinut o frisca ferma.

Am scos paharele de la frigider, am pus un strat subtire de krant peste crema, apoi am ornat cu frisca, krant si cativa fraguti pe care i-am gasit in gradina ( au ramas foarte putin dupa seceta de asta vara si lipsa zapezii ).

Ingrediente Desert la pahar cu ciocolata, banane , alune

3 banane foarte coapte cca 320 g

190 g ciocolata neagra

150 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

2 oua

Krant

4 linguri zahar

150 g alune prajite si sarate

Frisca

350 ml smantana pentru frisca cu 36% grasime

1 lingura zahar vanilat pudra

Fragi pentru decor

Categorii