Desert la pahar cu cirese, biscuiti si crema de mascarpone

Reteta culinara Desert la pahar cu cirese, biscuiti si crema de mascarpone din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert la pahar cu cirese, biscuiti si crema de mascarpone

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert la pahar cu cirese, biscuiti si crema de mascarpone

 

Un desert la pahar care se pregateste foarte usor si are un aspect elegant. Daca aveti musafiri si vreti sa realizati un desert rapid, acesta cred ca este unul cu care sigur nu veti da gres.   

 

INGREDIENTE
300 g cirese (fara samburi) 2 linguri zahar brut/brun/tos 1 lingura amidon 150 ml apa 250 ml frisca lichida 250 g mascarpone 150 g smantana cu continut ridicat de grasime (20% am pus eu) 2 linguri zahar pudra 1 plic zahar vanilat aprox. 300 g biscuiti Punem intr-un vas ciresele(spalate si curatate de samburi), cele 2 linguri de zahar brut si apa. Le punem la fiert pe foc mic aprox 5 minute, amestecand periodic. Dam deoparte de pe foc si scurgem siropul format(punem siropul intr-un bol mic). Dizolvam amidonul in sirop si turnam acest amestec peste ciresele din vas. Dam din nou pe foc mic si amestecam pana cand compozitia se leaga. Aprox. 2-3 minute dureaza. Lasam la racit. Intr-un vas mixam frisca lichid(ca sa se bata mai bine frisca, tineti vasul in congelator inainte cu 15 minute). In alt vas separat mixam mascarpone cu smantana, zaharul pudra si cel vanilat. Adaugam crema de mascarpone peste frisca mixata si mai mixam cateva secunde, pana la incorporare. Asamblare: intr-un pahar sau bol de sticla, punem un strat de cirese racite, un strat de crema, apoi un strat de biscuiti sfaramati, iar crema, cirese, crema, biscuiti, crema si incheiem cu un strat de cirese. Straturile pe puteti pune in orice ordine doriti. Se poate servi imediat. Se pastreaza la frigider.

Va doresc Pofta Buna!

Ingrediente Desert la pahar cu cirese, biscuiti si crema de mascarpone

300 g cirese (fara samburi)

2 linguri zahar brut/brun/tos

1 lingura amidon

150 ml apa

250 ml frisca lichida

250 g mascarpone

150 g smantana cu continut ridicat de grasime (20% am pus eu)

2 linguri zahar pudra

1 plic zahar vanilat

aprox. 300 g biscuiti

Categorii