Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

Reteta culinara Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

 

INGREDIENTE
10 piscoturi Sosul de visine 500 g visine 100 g zahar 1 lingura amidon Crema de vanilie 300 ml lapte 50 g unt 1 lingura amidon 3 galbenusuri esenta de vanilie

Visinele fara samburi le punem cu zaharul si lasam deoparte sa lase sirop(eu le-am lasat cateva ore la frigider in timp ce am pregatit crema de vanilie )

Cand au lasat siropul adaugam amidonul si amestecam,punem pe foc amestecand continuu pana ce se ingroasa ca un sos.

Crema de vanilie-intr-un ibric adaugam amidonul,galbenusurile si laptele cald,amestecam continuu la foc mic pana ce se ingroasa ca o budinca,luam de pe foc adaugam untul la teperatura camerei,esenta de vanilie,amestecam pana ce se omogenizeaza.acoperim cu folie alimentara si lasam sa se raceasca.

In pahare asezam piscoturi trecute prin cafea,sosul de visine,un strat de crema,piscoturi,sos de visine si crema,dam la rece si decoram dupa plac.

Ingrediente Desert la pahar cu sos de visine si crema de vanilie

10 piscoturi

Sosul de visine

500 g visine

100 g zahar

1 lingura amidon

Crema de vanilie

300 ml lapte

50 g unt

1 lingura amidon

3 galbenusuri

esenta de vanilie

Categorii