Desert Lapte de pasare
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Desert Lapte de pasare
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert Lapte de pasare
Laptele de pasare este unul dintre dulciurile din copilarie, facute de bunica. Am noroc ca bunica mea inca mai este in viata si profit de acest lucru ca sa o rasfat eu pe ea, cu tot ceea ce m-a invatat. <3
INGREDIENTE
In primul rand, se separa ouale. Albusurile se bat cu praful de sare si cu 10 linguri de zahar.
Intr-o cratita mai lata, se pune laptele pe foc. Cand laptele este aproape de punctul de fierbere, se da focul la mic. Se ia cu o lingura din albusul batut si se pune peste lapte. Se tine albusul 1 minut pe o parte si 1 minut pe cealalta parte. Se scoate cu o spumiera, pe o tava, fiecare fulg de bezea. Se procedeaza asa pana terminam toata bezeaua.
La sfarsit strecuram laptele. Intr-o cratita curata, frecam galbenusurile cu 10 linguri de zahar, esenta de vanilie si 2 linguri de faina (doar daca vreti sa fie gros se pune faina) si amestecam cu un tel. Adaugam laptele treptat, ca sa nu se coaguleze oul. Cand am adaugat tot laptele, il punem iar pe foc mic si amestecam constant cu un tel. Cand incepe sa se ingroase, oprim focul si il lasam sa se raceasca.
Acest desert se serveste rece, dar noua ni-l place si cald.
Dupa ce s-a racit, se pune intr-un bol crema de galbenus si peste ea se pun fulgisorii de bezea.
Pofta buna!
Ingrediente Desert Lapte de pasare
2 l lapte
10 oua
20 linguri zahar
esenta de vanilie
un praf de sare
2 linguri de amidon sau faina (optional)