Desert macarons cu ciocolata (reteta nr. 400)
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert macarons cu ciocolata (reteta nr. 400)
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert macarons cu ciocolata (reteta nr. 400)
Am vrut să fac macarons pentru numărul de 400 de rețete din februarie și am vrut să-l „încarc” aici pe site exact la aniversarea a 7-a a acestui minunat grup! Nu este greu de făcut, trebuie doar răbdare și pricepere! Este a 4-a oară când încerc, nu sunt perfecte, dar pentru început sunt mulțumit. Am mai incercat o bezea italiana si am gresit cu macaroanele (adica nu am facut-o deloc) am amestecat-o si gata, mai incerc, nu ma las :)) Poti foloseste si vopsea, nu l-am pus pentru ca voiam sa stiu sigur ca am primit;) Sunt minunate pentru ornamente de tort si prajituri si am inteles ca pot fi congelate!
83 g faina de migdale 83 g pudră veche 58 g albus de ou la temperatura camerei un vârf de cuțit de sare 58 g tuse bătrână Crema de ciocolata: 80 g ciocolata cu lapte 80 ml smantana lichidaPentru început, cerneți făina de migdale și zahărul pudră (acesta este un pic meticulos, avem nevoie de răbdare) și puneți deoparte. In vasul unui mixer adaugam albusurile cu sare si amestecam la viteza mare aproximativ un minut, apoi adaugam putin cate putin zaharul tos si mixam in continuare pana obtinem o bezea ferma si lucioasa (cca 3 minute). Obtinem bezea obtinuta peste faina de migdale si zaharul pudra cernut, adaugand putin cate putin si cu o paleta de silicon (neaparat) amestecam pana obtinem o pasta.Acum incepe macaroanele, adica trebuie sa amestecam cu miscari usoare in cerc (pe marginile vasului) si cu o miscare de presare in centrul vasului (intram cu paleta in compozitia adunata) si continuam asa pana obtinem o pasta usor curgatoare. pe paletă când o ridicăm să curgă fără să se rupă. Aveți grijă să nu exagerați cu amestecarea! Compozitia obtinuta se toarna intr-un pos (fara a lasa goluri de aer) si pe un covor de silicon formam cochilii de dimensiunea dorita cam 3cm si tot 3cm distanta intre ele. Se lasa sa se usuce aproximativ 1 ora, apoi se da la cuptorul preincalzit la 140°C pentru 15-16 minute. Verificați dacă sunt gata cu 2 minute înainte de sfârșitul timpului, deschideți ușa cuptoruluisi mutam o scoica cu degetul, daca piciorul este ferm si nu se misca inseamna ca este gata. Scoateți tava și lăsați-o să se răcească aproximativ 10 minute, apoi scoateți-le de pe covorașul de silicon și puneți-le pe masă să se răcească complet. Pentru umplutura am ales un ganache de ciocolata cu lapte din 80g ciocolata si 80ml frisca lichida. Se incinge ciocolata si frisca impreuna pe foc si se toarna intr-un bol. Cand s-a racit il dam 2 ore la frigider, dupa care o amestecam cateva minute si crema este numai buna de pus si de umplut macaroanele noastre! :) Sper ca si macaroanele voastre sa fie un succes!
Ingrediente Desert macarons cu ciocolata (reteta nr. 400)
83g faina de migdale
83g zahar pudra
58g albus la temperatura camerei
un praf de sare
58g zahar tos
Crema de ciocolata:
80g ciocolata cu lapte
80ml frisca lichida