Desert macarons cu crema de branza

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert macarons cu crema de branza

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert macarons cu crema de branza

 

În sfârșit, am avut și curajul să fac aceste minuni dulci. Întotdeauna am avut impresia că sunt foarte greu de făcut, pentru că tot ce am citit până acum m-a făcut să simt că se pot face doar la cuptorul electric... le-am încercat încă la cuptorul pe gaz și trebuie să recunosc că Am fost surprins când am văzut că au ieșit. :))) Nu ma asteptam si am zis ca... ori am avut noroc, ori inseamna ca ies si la cuptorul pe gaz pana la urma... asa ca le-am mai facut de 2 ori din prima incearca si ies!!  Procesul în sine nu pare foarte dificil, iar ingredientele sunt într-adevăr foarte puține în comparație cu multe alte rețete....dar durează ceva timp de pregătire și trebuie să urmezi anumiți pași pe care eu îi consider esențiali, poate ieși fără să urmezi toate pași, nu știu asta, dar voi scrie mai jos (la secțiunea sfaturi) exact cum am procedat, toți pașii pe care i-am urmat. Sper să te ajute și să reușești!    Macarons cu crema de branza - reteta VIDEO

Pentru 12 macarons (24 jumătăți): 80 g pudră veche 80 g faina de migdale un vârf de cuțit de sare 60-64g albus de ou (aprox. albus de ou de la 2 oua medii) 50 g zahăr tos, cristalizat Opțional: 2-3 picături de colorant alimentar (neapărat sub formă de GEL, nu lichid) Cremă: 130 g crema de branza 30 g pudră veche 60 g unt moale la temperatura camerei Opțional: 1/2 linguriță esență de vanilie

1. Puneti zaharul pudra impreuna cu faina de migdale intr-un robot de bucatarie. Se amestecă puțin, între 15-30 de secunde. Astfel compoziția va fi mai fină.

2. Cerneți compoziția într-un bol printr-o sită fină, aprox. de 2-3 ori. Pentru a vă asigura că toată compoziția este cernută, apăsați cu o lingură.

3. Într-un alt vas amestecați albușurile cu sarea. La început, amestecați la viteză mică spre medie (aici depinde și de puterea mixerului), până se formează spumă. Aproximativ 1,5 minute.

4. În timp ce amestecați, adăugați zahărul tos în 3 reprize. După fiecare rundă de zahăr adăugat, amestecați bine.

5. Dupa ce ati terminat de adaugat zaharul, mariti viteza mixerului de la mediu la mare si mixati pana obtineti o bezea fina si tare. Bezeaua bine amestecată nu trebuie să curgă când răsuciți vasul.

6. Optional: adauga acum vopseaua, daca vrei sa le dai putina culoare. Am adăugat 3 picături de colorant roșu pentru a obține această nuanță de roz. Vopseaua trebuie să fie sub formă de gel, nu de lichid.

7. Amesteca foarte putin (câteva secunde), la cea mai mica viteza, pentru a incorpora bine colorantul. Dacă nu doriți să puneți vopsea, puteți sări peste acest pas.

8. Adăugați treptat amestecul de făină de migdale cu zahăr pudră, în 3 reprize. Amestecați ușor după fiecare rundă de făină adăugată. Mișcările trebuie să fie de jos în sus și circulare.

9. After you have finished adding all the flour, start mixing using the macaroni technique. Lightly press the dough with the spatula on the walls of the bowl, then squeeze all the dough from the walls of the bowl in the center of the bowl. I don't know if it will be too well understood from the photos, but you also have the video recipe attached for more details. Repeat this technique until the composition becomes smooth, glossy and flows from the spatula like a ribbon. It has to be some kind of thick cream. I have done this technique about 3-4 times.

10. Put the composition in a pastry bag and form the macaroni on a tray on which you put baking paper.

11. Trantiti apoi tava de masa de cateva ori(15-20 ori in cazul meu), pana cand macaronsii se aplatizeaza si se elibereaza bulele de aer. Sub tava puteti pune un prosop ca sa nu faceti prea mult zgomot. Daca mai raman bule de aer pe suprafata lor, le puteti acoperi cu ajutorul unei scobitori.

12. Ii lasati sa se usuce la temperatura camerei aprox. 45 min - 1 ora. In camera sa nu fie umezeala, ar fi de preferat sa-i lasati intr-o camera aerisita sau aproape de un geam deschis. Tot in acest moment deschideti si cuptorul si il preincalziti la 145 grade Celsius. Asa va avea timp sa se incalzeasca bine.

13. Dupa 1 ora verificati daca macaronsii sunt uscati, trecand cu degetul usor pe suprafata lor. In cazul in care inca sunt lipiciosi, ii mai puteti lasa la uscat.

14. Ii coaceti la 145 grade Celsius aprox. 14-16 minute(aici depinde si de cuptor, stiu ca unele coc mai tare, va orientati cel mai bine dupa cum stiti ca va coace cuptorul).

15. Ii lasati sa se raceasca minim 15 minute, apoi ii dezlipiti de pe hartie. Daca incercati sa-i luati mai repede s-ar putea sa se strice. 16. Dupa ce s-au racit complet, formati perechi in functie de marimea lor.

Crema: 1. Amestecati intr-un bol crema de branza cu zaharul pudra, cu ajutorul unei spatule. Adaugati apoi untul moale, lasat la temperatura cemerei, si mai amestecati putin pana la omogenizare. 2. Mixati crema pana cand devine pufoasa. 3. Optional: puteti adauga putina esenta de vanilie si mai mixati cateva secunde. 4. Puneti compozitia intr-o punga de patiserie si umpleti macaronsii. 5. Pastrati minunatiile dulci la frigider. Sper sa va fie de folos! :)

Ingrediente Desert macarons cu crema de branza

Pentru 12 macarons(24 jumatati):

80g zahar pudra

80g faina de migdale

un varf cutit de sare

60-64g albus de ou(aprox. albusul de la 2 oua medii)

50g zahar tos, cristalizat

Optional: 2-3 picaturi de colorant alimentar(neaparat sub forma de GEL, nu lichid)

Crema:

130g crema de branza

30g zahar pudra

60g unt moale, la temperatura camerei

Optional: 1/2 lingurita esenta vanilie

Categorii