Desert macarons cu crema de lamaie
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert macarons cu crema de lamaie
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert macarons cu crema de lamaie
V-am adus inca o portie de macarons! Acestia i-am facut special pentru tortul de ziua mea, am vrut sa-l decorez cu aceste prajiturele si sa fie in culoarea mea preferata! :x Sper ca v-am dat idei si poate incercati si voi macaronsii mei!:D
Pentru bezea: 130g albus (circa 4 albusuri ) 160g faina de migdale 180g zahar 160g zahar pudra Pentru crema: 150g ciocolata alba 80g frisca lichida 10g glucoza 20g suc de lamaie optional: coaja de lamaiePentru bezea:
Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zaharul pudra, apoi le dam printr-o sita pentru obtine o faina cat mai fina pe care o turnam peste bezea si amestecam usor cu o paleta de silicon. Acum incepe macaronajul, adica trebuie sa amestecam cu miscari usoare in cerc ( pe marginile bolului) si cu o miscare de apasare in centrul bolului (intram cu paleta in compozitia adunata) si continuam asa pana obtinem o pasta care sa fie usor curgatoare, iar de pe paleta cand o ridicam sa curga fara sa se rupa. Atentie sa nu exageram cu amestecatul!
Compozitia obtinuta o impartim in 2 si le coloram dupa preferinte, eu am folosit galben si roz, atentie, cand amestecam colorantul folosim acceasi tehnica de omogenizare, apoi punem compozitiile in 2 posuri (fara a lasa goluri de aer) si pe un covoras de silicon formam cochilii de marime dorita. Lasam la uscat 1 ora, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 160°C cu ventilatie pentru 12 minute. Cand sunt gata scoatem covorasul din tava si lasam sa se raceasca direct pe masa. Doar cand sunt reci se dezlipesc usor de pe covoras!!! Unim cochiliile 2 cate 2 si le umplem cu crema de lamaie.
Pentru crema: Maruntim ciocolata alba, asta pentru o topire mai rapida!!! Incalzim frisca lichida impreuna cu glucoza si optional coaja de lamaie, apoi turnam peste ciocolata alba pana se topeste. Incalzim zeama de lamaie si o adaugam putin cate putin peste amestecul de ciocolata pana la omogenizare. Acoperim compozitia cu folie de plastic si lasam ajunga la temperatura camerei, apoi o dam la frigider pana a doua zi. Dupa ce o scoatem de la rece o mixam foarte bine, apoi o punem intr-un pos si umplem cojile de macarons cu crema obtinuta. Punem macaronsii intr-o cutie inchisa ermetic si ii dam la rece pana a doua zi. SUNT SUPER, SUPER DELICIOSI!!!
Ingrediente Desert macarons cu crema de lamaie
Pentru bezea:
130g albus (circa 4 albusuri )
160g faina de migdale
180g zahar
160g zahar pudra
Pentru crema:
150g ciocolata alba
80g frisca lichida
10g glucoza
20g suc de lamaie
optional: coaja de lamaie