Desert macarons cu vanilie
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert macarons cu vanilie
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert macarons cu vanilie
Am incercat sa fac din nou o reteta de macarons (dupa multe incercari:D) si de data asta au iesit asa cum mi-am dorit!:X
Pentru bezea: 2 albusuri 80 g faina de migdale 90 g vechi 80 g pudră veche 0,20 g pudră de vanilie sau păstăi Pentru ganache de vanilie: 35 g ciocolata alba 70 g smântână lichidă fierbinte neîndulcită (30% grăsime) 2 g gelatină 12g apa 0,20 g vanilie 130 g smântână lichidă rece, neîndulcită (30% grăsime)Pentru bezea: Se amestecă albușurile, apoi se adaugă zahărul puțin câte puțin, apoi vanilia și se mixează în continuare până obții o bezea fermă și tare. Intre timp, separat, trecem printr-un blender faina de migdale cu zahar pudra, apoi le trecem printr-o sita pentru a obtine o faina fina pe care o turnam peste bezea si o amestecam cu o spatula de silicon. Acum incepe macaroanele, adica trebuie sa amestecam cu miscari usoare in cerc (pe marginile vasului) si cu o miscare de presare in centrul vasului (intram cu paleta in compozitia adunata) si continuam asa pana obtinem o pasta usor curgatoare. pe paletă când o ridicăm să curgă fără să se rupă. Aveți grijă să nu exagerați cu amestecarea! Am turnat compozitia obtinuta intr-un pos (fara a lasa goluri de aer) si pe un covor de silicon am format cochilii de marimea dorita, le-am facut mai mari si mai mici. Lăsați să se usuce 1 oră, apoi puneți-le la cuptorul preîncălzit la 160°C cu ventilație timp de 12 minute. Când sunt gata, scoateți covorul din tavă și lăsați-l să se răcească direct pe masă. (foto) Abia cand sunt reci se desprind usor de pe covor !!! Combină cojile 2 câte 2 și umple-le cu crema dorită, am pus un ganache de ciocolată albă.
Pentru crema: punem frisca fierbinte impreuna cu vanilie peste ciocolata alba taiata in 3 felii, pentru a obtine o crema fina, adaugam gelatina hidratata in apa rece si topita 2 secunde la microunde, iar la final adaugam rece. smântână (lichid) peste smântână, se omogenizează, se acoperă totul în folie de plastic în contact cu crema pentru a nu forma crustă și se lasă 2 ore la rece. După ce este gata, amestecați la viteză mare până obțineți o cremă pufoasă și aerisită. O punem intr-un pos si umplem cojile cu macarons. Sper să vă inspire și să vă reușească!
Ingrediente Desert macarons cu vanilie
Pentru bezea:
2 albusuri
80g faina de migdale
90g zahar
80g zahar pudra
0.20g vanilie pudra sau pastaie
Pentru ganache de vanilie:
35g ciocolata alba
70g frisca lichida neindulcita fierbinte (30% grasime)
2g gelatina
12g apa
0.20g vanilie
130g frisca lichida neindulcita rece (30% grasime)