Desert martipan d'Issoudun - Prajitura lui Balzac

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Franta. Cum sa faci Desert martipan d'Issoudun - Prajitura lui Balzac

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert martipan d'Issoudun - Prajitura lui Balzac

 

Ce descoperire interesanta acest desert! Balzac a scris despre el in romanul mai putin cunoscut  « La Rabouilleuse » care face parte din ciclul Comedia Umana. Nu gaseam traducerea in franceza a acestui roman, multumesc mult lui Rodica (Rodimur) care mi-a indicat traducerea - «Pescuitorii in apa tulbure » Este un desert fin si moale care se topeste in gura, compus din migdale si acoperit de o glazura alba de zahar. Se spune că a fost creat de surorile din ordinul de Ursuline din orașul Issoudun în secolul al XVIII-lea. Marțipanul avea mare succes si se vindea ca pâinea ! Reteta consista in a amesteca in proportie egala migdale macinate, zahar pudra, si albusuri de ou. Compozitia obtinuta este apoi parfumata cu apa de floare de portocal. mai multe aici : https://www.blogulluicatalina.com/2018/09/martipan-dissoudun-prajitura-lui-balzac.html  

Ingrediente Desert martipan d'Issoudun - Prajitura lui Balzac

125 g de migdale macinate

125 g de zahar pudra

125 g de albusuri de ou ( 4 oua )

1 lingurita de apa de flori de portocal

2 lingurite de zahar pudra

1 lingurita de albus de ou

1-2 portocale bio

Categorii