Desert mini cozonaci cu crema de alune
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert mini cozonaci cu crema de alune
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert mini cozonaci cu crema de alune
INGREDIENTE
Ingredientele sa fie la temperatura camerei. Intr-un bol am pus galbenusurile cu zaharul si le-am mixat bine, apoi am adaugat drojdia uscata si am turnat laptele caldut, am omogenizat bine. Faina am cernut-o intr-un vas incapator, am presarat sare, apoi am rasturnat amestecul de galbenusuri cu lapte si am inceput sa framant, la final am adaugat si untul topit si am framantat foarte bine. Am acoperit vasul in care am pus aluatul, cu folie alimentara si am lasat la crescut cca 1 ora si 1/2 jumatate. Dupa ce acrescut am impartit aluatul in 14 bucati, am folosit 6 forme ceramice si 8 forme de silicon. Formeleceramice fiind mai mari am pus mai mult aluat in ele cca 150 g, iar in cele de silicon cca 124 g. Am intins fiecare bucata de aluat, am pus crema de alune( am incalzit-o un pic ca sa o pot intinde usor), am presarat nuca taiata grosier, stafide si rahat colorat. Am rulat si format un melc, am pus in forme si am mai lasat la crescut cca 10 min, dupa care am uns cu ou, am presarat zahar brun si mac. Am bagat formele in cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 35 min, cu aproximatie, am facut testul scobitorii. Am scos formele din cuptor, am scos cozonaceii din forme si i-am lasat la racit.
Ingrediente Desert mini cozonaci cu crema de alune
14 g drojdie uscata
1 kg faina
200 g zahar
6 galbenusuri
450 ml lapte 3,5% grasime
un praf de sare
coaja de lamaie si portocala
150 g unt topit
Umplutura
crema de alune
nuca taiata grosier
rahat colorat
stafide brune
Pentru uns
1 ou
Pentru presarat
zahar brun
mac