Prajitura combinata

Reteta culinara Prajitura combinata din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura combinata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Prajitura combinata

 

Aceasta este prajitura bucatarasului Merisor. Prajitura pe care am vazut-o acum 3 luni ( pe 27 februarie 2013) si care m-a determinat sa ma inscriu pe acest site minunat. Trebuie sa mentionez ca am respectat excat cantitatile, modul de preparare si dimensiunile tavii, insa nu mi-a iesit asa frumoasa ca originalul. Am avut ceva probleme la partea cu nuca de cocos - a iesit prea uscata - data viitoare as incerca sa pun in loc de 150 gr nuca cocos, doar 75-100 gr. maxim. Si am mai avut o problema la blat...Reteta originala prevede sa punem 2/3, compozitia de nuca si cocos si apoi sa acoperim cu restul de 1/3 blat. Desi am impartit exact cantitatea de blat, am ramas cu jumatate de prajitura neacoperita. Dar, pun toate aceste "nereusite" pe seama faptului ca am avut mari emotii cand am pregatit aceasta prajitura :)) Multumesc, Merisor!

Ingrediente Prajitura combinata

150 gr. ciocolata (eu am pus ciocolata neagra)

200 gr. unt

200 ml. lapte

2 galbenusuri

300 gr. faina

1 lingurita bicarbonat

1 plic praf de copt

sare

1 fiola esenta de rom

4 albusuri

4 linguri zahar

150 gr. nuca de cocos (mie mi-a iesit prea uscata, data viitoare voi pune doar 75-100 gr.)

un praf de sare

1/2 plic praf de copt

4 albusuri

4 linguri zahar

150 gr. nuca macinata

un praf de sare

1/2 plic praf de copt

6 galbenusuri

4 linguri de zahar

750 ml. lapte

6 linguri faina

200 gr. unt

3 plicuri zahar vanilat

un praf de sare

Categorii