Prajitura combinata
Reteta culinara Prajitura combinata din categoria Prajituri. Specific Romania. Cum sa faci Prajitura combinata
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Prajitura combinata
Aceasta este prajitura bucatarasului Merisor. Prajitura pe care am vazut-o acum 3 luni ( pe 27 februarie 2013) si care m-a determinat sa ma inscriu pe acest site minunat. Trebuie sa mentionez ca am respectat excat cantitatile, modul de preparare si dimensiunile tavii, insa nu mi-a iesit asa frumoasa ca originalul. Am avut ceva probleme la partea cu nuca de cocos - a iesit prea uscata - data viitoare as incerca sa pun in loc de 150 gr nuca cocos, doar 75-100 gr. maxim. Si am mai avut o problema la blat...Reteta originala prevede sa punem 2/3, compozitia de nuca si cocos si apoi sa acoperim cu restul de 1/3 blat. Desi am impartit exact cantitatea de blat, am ramas cu jumatate de prajitura neacoperita. Dar, pun toate aceste "nereusite" pe seama faptului ca am avut mari emotii cand am pregatit aceasta prajitura :)) Multumesc, Merisor!
Ingrediente Prajitura combinata
150 gr. ciocolata (eu am pus ciocolata neagra)
200 gr. unt
200 ml. lapte
2 galbenusuri
300 gr. faina
1 lingurita bicarbonat
1 plic praf de copt
sare
1 fiola esenta de rom
4 albusuri
4 linguri zahar
150 gr. nuca de cocos (mie mi-a iesit prea uscata, data viitoare voi pune doar 75-100 gr.)
un praf de sare
1/2 plic praf de copt
4 albusuri
4 linguri zahar
150 gr. nuca macinata
un praf de sare
1/2 plic praf de copt
6 galbenusuri
4 linguri de zahar
750 ml. lapte
6 linguri faina
200 gr. unt
3 plicuri zahar vanilat
un praf de sare