Desert mini strudel cu branza

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert mini strudel cu branza

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert mini strudel cu branza

 

Rețete de suflet

A luat 500 g faina 1 praf de sare 250 ml apă caldă 25 g de drojdie Ciulama 200 ml ulei 10 linguri de faina Umplere 1 kg brânză dulce de vaci 250 g zahăr 2 linguri gri 6 gălbenușuri 1 praf de sare esență de vanilie coaja de lamaie stafide merișor Uns 1 galbenus 2-3 linguri lapte zahăr pudră

Intr-un ibric adauga uleiul si faina amestecand treptat continuu pana se omogenizeaza.

Se pune pe foc si se amesteca continuu pana se ingroasa ca o ciulama, daca este nevoie se adauga 1 lingura de faina.

Lasa sa se raceasca.

Intr-un bol se cerne faina, se amesteca cu zaharul si sarea, se face o gaura si se adauga drojdia dizolvata in apa calduta.

Se framanta un aluat omogen, se intinde pe masa infainata aluatul in forma dreptunghiulara, se unge cu sita rece si se pliaza aducand marginile spre interior si inca o data apoi se impaturi in 3 ca o litera.

Se inveleste in folie si se lasa la racit minim 1 ora (eu pregatesc aluatul pentru seara)

Intre timp pregatim umplutura - intr-un bol se bat galbenusurile cu zaharul (branza mea era uscata si am mai adaugat 200 g de smantana), adaugam branza si restul ingredientelor, amestecam bine pana se omogenizeaza.

Pe masa infainata (eu prefer sa intind o folie alimentara si sa o ungem cu ulei sau unt) intindem aluatul cam 0,5 cm grosime.

Se adauga umplutura pe lungimea aluatului si se ruleaza de doua ori, se taie cu un cutit si se indeparteaza rulada formata si se repeta operatiunea.

Taiem fiecare rulada bucatele de aproximativ 4-5 cm pe care le vom aseza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Le ungem cu galbenusul de ou batut si le coacem in cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

 

Ingrediente Desert mini strudel cu branza

Aluat

500 g faina

1 praf de sare

250 ml apa calduta

25 g drojdie

Ciulama

200 ml ulei

10 linguri faina

Umplutura

1 kg branza dulce de vaca

250 g zahar

2 linguri gris

6 galbenusuri

1 praf de sare

esenta de vanilie

coaja de lamaie

stafide

merisoare

Uns

1 galbenus

2-3 linguri lapte

zahar pudra

Categorii