Desert mucenici de post

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert mucenici de post

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert mucenici de post

 

"Aluaturi de casa"

 

INGREDIENTE
1 kg faina 500 ml apa 100 ml ulei 100 g zahar un praf de sare 25 g drojdie proaspata esenta de vanilie coaja de lamaie si portocala Sirop 200 ml apa 100 g zahar esenta de vanilie coaja de lamaie 200 g nuca de cocos 6 linguri miere de albine

Intr-un bol amestecam faina cu sarea si zaharul,facem o adancitura si adaugam drojdia dizolvata in putina apa calduta,uleiul,esentele,coaja de portocala si lamaie data prin razatoare.

Incepem sa framantam adaugand treptat apa calduta pana ce obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.

Acoperim cu un prosop si lasam pana ce isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 16 bucati.Fiecare bucata o intindem sub forma de bastonas si luam un capat formam un melc pana la jumatate iar din partea cealalta formam un melc in sens invers.

Iin asezam in tava tapetata cu hartie de copt.ii acoperim si ii lasam la dospt cca 20 min.

Ii ungem cu sirop de apa cu zahar,dam la cuptorul incalzit cca 20-30 min pana ce se rumenesc frumos.

Intre timp facem siropul din apa cu zahar si coaja de lamaie,la final adaugam esenta si indepartam coaja de lamaie.

Lasam sa se raceasca mucenici cat sa fie calzi ,ii insiropam cu siropul caldut,ii ungem cu miere cu ajutorul unei pensule si presaram nuca de cocos

Ingrediente Desert mucenici de post

1 kg faina

500 ml apa

100 ml ulei

100 g zahar

un praf de sare

25 g drojdie proaspata

esenta de vanilie

coaja de lamaie si portocala

Sirop

200 ml apa

100 g zahar

esenta de vanilie

coaja de lamaie

200 g nuca de cocos

6 linguri miere de albine

Categorii