Desert mucenici umpluti cu nuca fiarta in lapte
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert mucenici umpluti cu nuca fiarta in lapte
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert mucenici umpluti cu nuca fiarta in lapte
De data asta i-am umplut, ca-mi place tare mult nuca fiarta-n lapte. N-am facut multi, dar i-am facut babani.
Aluat 650 g faina 80 g unt cu 82% grasime 300 ml lapte 2 oua 100 g zahar 7 g drojdie uscata ( sau 25 g drojdie proaspata) un praf de sare esenta vanilie coaja de lamaie Pt. un 1 galbenus de ou+ 1 lingura lapte Crema 150 ml lapte 150 g nuca macinata 50 g stafide brune 50 g zahar esenta vanilie coaja de lamaie Decor miere nuca macinataAluat : Intr-un ibric am pus laptele, untul si zaharul si l-am pus pe foc sa se incalzeasca, nu trebuie sa fie fierbinte. Am tras de pe foc cand untul sa topit, am adaugat drojdia, cele 2 oua, esenta de vanilie si coaja de lamaie, am omogenizat bine. Am cernut 400 g de faina intr-un castron,am adaugat sarea si apoi am turnat amestecul din ibric. Am pus la mixer paletele in forma de spirala si am mixat cca 20 min, apoi am adaugat restul 250 g faina , am incorporat-o bine si am mixat cca 20 min. Am uns un castron cu ulei, am transferat aluatul in el, l-am acoperit cu folie alimentara si l-am lasat sa creasca pana ce si-a dublat volumul.
Crema: Intr-un ibric am pus laptele, zaharul, nuca si stafidele si am pus pe foc. Am amestecat continuu pana ce nuca a absorbit tot laptele, apoi am adaugat esenta de vanilie si coaja de lamaie. Am lasat sa se raceasca bine.
Dupa ce aluatul a crescut l-am impartit in 8 parti aproximativ egale, cca 158 g pe buc. Am intins pe lungime mai mult, fiecare bucata, am pus umplutura, cca 50 g, am rulat strans,am rasucit apoi am unit capetele si am format un opt. Am procedat la fel pana am terminat aluatul, am acoperit mucenicii cu folie alimentarasi am lasat sa mai creasca cac 15 min. Am asezat mucenicii in tava tapetata, i-am uns cu ou si am bagat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade. Cand au inceput sa se rumeneasca frumos i-am scos din cuptor, i-am lasat cca 10 min sa se tempereze, i-am uns cu miere si am presarat nuca macinata.Sa aveti pofta !
Ingrediente Desert mucenici umpluti cu nuca fiarta in lapte
Aluat
650 g faina
80 g unt cu 82% grasime
300 ml lapte
2 oua
100 g zahar
7 g drojdie uscata ( sau 25 g drojdie proaspata)
un praf de sare
esenta vanilie
coaja de lamaie
Pt. un
1 galbenus de ou+ 1 lingura lapte
Crema
150 ml lapte
150 g nuca macinata
50 g stafide brune
50 g zahar
esenta vanilie
coaja de lamaie
Decor
miere
nuca macinata