Desert muffins cu lime si ciocolata alba

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert muffins cu lime si ciocolata alba

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert muffins cu lime si ciocolata alba

 

"retete de vara" Pentru cei ce iubesc prajiturile acrisoare, dar in acelasi timp lejere, aceste muffins sunt perfecte pentru zilele calduroase de vara. Combinatia dintre lime si ciocolata alba este perfecta din punctul meu de vedere...acru cu dulce ;) 

 

INGREDIENTE
Pentru 12 muffins: 2 oua mari 100g zahar 90g unt topit si rece 3 lingurite zeama de lime 1 lingura suc de lime (helas) 160ml iaurt de baut (gen: sana) 220g faina 2 lingurite rase cu praf de copt putina sare 175g pepite de ciocolata alba optional: esenta de vanilie Pentru glazura: 100g zahar pudra 2-3 lingurite suc de lime (helas)

Mixam ouale cu zaharul si putina sare, adaugam untul topit, 1 lingurita esenta de vanilie, zeama si sucul de lime, continuam sa mixam, pe urma punem iaurtul de baut si la final faina amestecata cu praful de copt, ciocolata alba si omogenizam.

Intr-o tava pentru briose asezam cate o foita speciala de hartie sau de silicon si cu o lingura distribuim din compozitie pana umplem 2/3 din capacitatea maxima a formei.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 minute.

Dupa ce le-am scos din cuptor, lasam sa se racoreasca in tava 5 minute, apoi le tranferam pe un gratar si lasam sa se raceasca.

Pentru glazura:

Amestecam zaharul pudra cu sucul de lime pana obtinem o pasta. Cu pasta rezultata intindem peste muffins cu o lingurita si lasam sa se intareasca.

Sunt foarte bune langa cafeluta sau bautura preferata la micul dejun!

Ingrediente Desert muffins cu lime si ciocolata alba

Pentru 12 muffins:

2 oua mari

100g zahar

90g unt topit si rece

3 lingurite zeama de lime

1 lingura suc de lime (helas)

160ml iaurt de baut (gen: sana)

220g faina

2 lingurite rase cu praf de copt

putina sare

175g pepite de ciocolata alba

optional: esenta de vanilie

Pentru glazura:

100g zahar pudra

2-3 lingurite suc de lime (helas)

Categorii