Desert napolitana cu crema de ciocolata si cafea

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert napolitana cu crema de ciocolata si cafea

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert napolitana cu crema de ciocolata si cafea

 

O prajitura rapida si delicioasa.Tot ce avem de facut este sa pregatim crema pe care o intindem intre foi, dupa care o dam la rece.

 

INGREDIENTE
un pachet de foi de napolitana(5 foi mari) 1 ou intreg 6 galbenusuri 150 gr zahar 200 gr ciocolata neagra 250 gr unt 82% grasime 1 lingura lichior de cafea 2 lingurite cafea instant 100 gr ciocolata neagra+2 linguri lapte pentru decor

Tot ce avem de facut pentru aceasta prajitura, este sa pregatim crema.

Intr-o craticioara cu fund dublu punem ouale si zaharul. Asezam craticioara la foc mic si batem cu un tel pana incepe sa se infierbante.

Adaugam ciocolata rupta bucati si cafeaua instant diluata in putina apa.

Tinem la foc pana crema se leaga, dam jos si lasam sa se racoreasca.

Mixam untul la temperatura camerei impreuna cu crema racorita (nu rece) si lichiorul de cafea. Alternam foile cu crema, ultima fiind foaia de napolitana.

Peste prajitura asezam un tocator de lemn. Dam prajitura la rece pentru 1-2 ore.

Topim la foc mic ciocolata cu laptele si intindem peste prajitura in strat neuniform.

Portionam prajitura in momentul servirii. Pastram prajitura la rece.

Ingrediente Desert napolitana cu crema de ciocolata si cafea

un pachet de foi de napolitana(5 foi mari)

1 ou intreg

6 galbenusuri

150 gr zahar

200 gr ciocolata neagra

250 gr unt 82% grasime

1 lingura lichior de cafea

2 lingurite cafea instant

100 gr ciocolata neagra+2 linguri lapte pentru decor

Categorii