Desert nuci fragede cu crema de ciocolata

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert nuci fragede cu crema de ciocolata

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert nuci fragede cu crema de ciocolata

 

Fursecurile copilariei mele sunt "Retete festive de iarna"

 

INGREDIENTE
2 oua mari 125 g unt moale 350- 360 g faina 100 g zahar 1 lingurita praf de copt 2 stropi de esenta de vanilie 150 ml lapte 75 g unt 200 g ciocolata cu lapte 1 lingura de cacao 10-15 coji de nuca sfaramate 1/2 lingurita coaja de portocala razuita

Pregatim mai intai aluatul pentru cojile de nuci. Cu ajutorul unui tel amestecam bine untul cu zaharul si cu ouale. Adaugam faina, praful de copt si esenta si framantam un aluat nelipicios, dar moale. Daca este nevoie, puteti sa mai adaugati un praf de faina.

Facem bilute mici de 4- maxim 5 grame din aluat ( cat o maslinuta mica). Daca vor fi mai mari, va iesi multa compozitie din formele de nuci. Eu am cantarit la inceput, apoi le-am facut pe urmatoare aproximativ cat primele de mari.

Coacem bilutele in forma de nuci cateva minute sau cat este nevoie pentru a fi aurii, nu arse.

Pentru crema procedam astfel: punem laptele, untul si ciocolata la foc mic si lasam pana cand se topesc toate. Adaugam cacao si coaja de portocala. Eu aveam coaja de portocala razuita si pusa cu zahar intr-un borcanel in frigider. Asa pastrez coaja de portocala 1-2 saptamani in frigider.

Curatam cojile de nuci de surplus cu ajutorul unui cutit. Mai pasam si inca 10-15 coji de nuci si le adaugam peste crema de ciocolata. Aceasta trebuie sa fie mai groasa sa nu curga din nuci. Dar este minunata. Daca doriti, le puteti da prin zahar pudra.

Ingrediente Desert nuci fragede cu crema de ciocolata

2 oua mari

125 g unt moale

350- 360 g faina

100 g zahar

1 lingurita praf de copt

2 stropi de esenta de vanilie

150 ml lapte

75 g unt

200 g ciocolata cu lapte

1 lingura de cacao

10-15 coji de nuca sfaramate

1/2 lingurita coaja de portocala razuita

Categorii