Desert nuga cu alune de padure
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert nuga cu alune de padure
Timp de preparare 120 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert nuga cu alune de padure
Sunt bântuită de această rețetă de multă vreme pentru că îmi place nuga, chiar dacă este foarte dulce
Era napolitan 120 g albusuri 250 g zahăr 250 g miere suc de lămâie 2 plicuri de zahar vanilat sau esenta de vanilie alune prajite, cu cat mai multe, cu atat mai bine (mi-a fost prea lene sa sparg, dureaza mai mult sa sparg alunele decat sa fac nuga)Am pus zaharul, mierea si zeama de lamaie intr-o cratita si le-am pus la fiert, cand a inceput sa fiarba si a ajuns la 120 de grade, am tras. In timp ce faceam siropul am pus albusurile spuma cu un praf de sare si am lasat robotul sa le amestece, apoi am adaugat siropul fierbinte si am lasat robotul sa se amestece pana am obtinut un amestec foarte gros. Am adaugat alunele prajite in amestecul obtinut, am omogenizat amestecul si apoi am asezat-o intre foi de napolitana. Am folosit 4 foi mai mici de napolitană. Am înfășurat foile de napolitană în folie alimentară și le-am lăsat la frigider 24 de ore, apoi am porționat cu un cuțit zimțat.
Ingrediente Desert nuga cu alune de padure
Foi de napoilitana
120 g albus de ou
250 g zahar
250 g miere
zeama de la o lamaie
2 pliculete zahar vanilat sau esenta de vanilie
alune de padure prajite, cu cat mai multe cu atat mai bine ( mi-a fost lene sa mai sparg, dureaza mai mult sa spargi alune decat sa faci nuga)