Desert pancakes fara gluten

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Statele Unite. Cum sa faci Desert pancakes fara gluten

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pancakes fara gluten

 

Recomand aceste pancakes pentru cei care nu pot manca cu gluten.

 

INGREDIENTE
200 gr faina pentru prajituri fara gluten (eu am folosit o alta marca de faina fara gluten care se gaseste in Spania, am pus la poze) 2 oua mari (L) 50 grame unt 250 ml lapte sau apa 50 grame zahar 1 lingurita praf de copt Putin bicarbonat

Intr-un bol se amesteca faina cu zaharul si cu praful de copt. Separat se topeste untul 5-10 secunde in cuptorul cu microunde, apoi amestecam cu telul si incorporam laptele sau apa (eu am folosit apa) si ouale, se amesteca totul foarte bine. In bolul cu faina, se toarna putin cate putin din amestecul de apa cu unt si oua, se amesteca cu telul foarte bine pentru a nu se forma cocoloase.La sfarsit am adaugat putin bicarbonat. Am folosit o tigaie mica (cu diametrul de 14 cm), se unge tigaia cu unt sau cu putin ulei, se pune la incins. In tigaia incinsa se pune mai mult de jumatate de polonic, cand vedem ca deasupra face gauri se intoarce pe cealalta parte si se lasa aproximativ 2 minute. Mie mi-au iesit 7 pancakes. Se pot servi cu ce doriti. Eu le-am servit cu dulceata de zmeura. Au iesit foarte pufoase si bune.

Ingrediente Desert pancakes fara gluten

200 gr faina pentru prajituri fara gluten (eu am folosit o alta marca de faina fara gluten care se gaseste in Spania, am pus la poze)

2 oua mari (L)

50 grame unt

250 ml lapte sau apa

50 grame zahar

1 lingurita praf de copt

Putin bicarbonat

Categorii