Desert pandispan portughez Pao de Lo

Reteta culinara Desert pandispan portughez Pao de Lo din categoria Dulciuri. Specific Portugalia. Cum sa faci Desert pandispan portughez Pao de Lo

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pandispan portughez Pao de Lo

 

Republica Portugheză sărbătorește, în fiecare an, la 10 iunie, Ziua Națională - comemorarea poetului Luís de Camoes și marcarea Zilei Comunităților portugheze. Prajitura pão de ló (denumire certificata din 1990) este făcută din ouă, zahăr și făină.  În Italia, acest desert este numit Pan di Spagna. În țările anglo-saxone există, de asemenea, o rețetă asemanatoare: Prajitura burete- Sponge cake. Primii portughezi care au ajuns în Japonia, în secolul al XVI-lea au adus reteta cu ei . Reteta a evoluat de-a lungul secolelor pentru a deveni unul dintre cele mai tipice dulciuri din Japonia: Kasut. Știm că originile sale sunt cu siguranță în zona orașului portughez Ovar și ca este cu siguranță o reteta monahală.  Prima reteta numita Pão de ló apare în cartea de bucate a Infanta D. Maria (1538-1577).  Pão de Ló este consumat pe tot parcursul anului, dar mai ales în timpul sărbătorilor de Paști și de Crăciun. Era deasemenea servit prizonierilor condamnati la moarte ca o binecuvintare inainte de executare. Este o prăjitura moale realizata cu foarte puține ingrediente: ouă, zahăr și făină - seamana cu pandispanul nostru :) Proporția acestor ingrediente, modul si timpul de amestecare precum și forma aleasa va crea diversitate si vor iesi prajituri diferite. http://blogulluicatalina.blogspot.com/2017/06/pao-de-lo-pandispan-portughez.html

Ingrediente Desert pandispan portughez Pao de Lo

5 oua la temperatura camerei

200 g de zahar

250 g de faina cernuta

1 lingurita de praf de copt

1 varf de sare

coaja rasa de lamaie- o lingurita buna

Categorii