Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Italia. Cum sa faci Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure
Timp de preparare 30 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure
'retete de vara' Foarte bun acest desert usor si rapid de facut Trebuie numai lasat 4 ore la rece si-l puteti degusta. https://www.blogulluicatalina.com/2020/07/pana-cotta-cu-lapte-de-migdale-si.html
INGREDIENTE
Diluati gelatina agar agar in 2 linguri de lapte rece.
Intr-o cratita incalziti laptele, smantana, coaja de lamaie, vanilia si indulcitorul.
Cand ajunge la fierbere adaugati gelatina, amestecati si fierbeti 2 minute.
Varsati in forme - am utilizat forme de muffin in silicon.
Am pus un pic de fructe pe fundul formelor.
Lasati sa se raceasca si dati la rece 3-4 ore.
Pregatiti sosul coulis de fructe de padure.
Intr-o cratita amestecati fructele cu o lingura de indulcitor, 4 linguri de apa si zeama de lamaie.
Zdrobiti-le usor cu o furculita si lasati sa fiarba 3 minute.
Rezervati si lasati sa se raceasca complet.
Cand sunt bine prinse, scoateti din forme si serviti cu coulis.
Decorati cu menta proaspata si serviti.
Ingrediente Desert panna cotta cu lapte de migdale si coulis de fructe de padure
270 ml de lapte de migdale
150 ml de smantana lichida
30 g de indulcitor natural + 1 lingura (sau 50 g de zahar)
vanilie
2 g de gelatina agar agar (1 pliculet)
2 linguri suc de lamaie
1 lingura de coaja rasa de lamaie
125 gr de fructe de padure