Desert papanasi

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert papanasi

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert papanasi

 

INGREDIENTE
500 g urda 2 lg zahar 2 oua 1 esenta de vanilie 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu 250 g faina 500 ml ulei pt prajit Pt servit: Smântâna grasa dulceață de visine sau afine

Intr-un castron se pun urda, zaharul, esenta de vanilie, ouăle și se omogenizează. Se adaugă faina, bicarbonatul stins cu zeama de lămâie sau oțet și se omogenizează totul pana se obține un aluat ușor lipicios. Se acoperă aluatul cu folie alimentară și se pune la rece 30 de min.

Aluatul se împarte în 12 bucăți mari și 12 bucăți mici.

Bucatile mici de aluat se formează în forma de bila.

Bucatile mari de aluat se rotunjesc și cu ajutorul degetelor se formează o gaura în mijloc care se lărgește ușor.

Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc.

Se scot pe servetele de hârtie pt a absori exescul de ulei.

Se servesc cu smântână și dulceață!

Pofta buna!

Ingrediente Desert papanasi

500 g urda

2 lg zahar

2 oua

1 esenta de vanilie

1/2 linguriță bicarbonat de sodiu

250 g faina

500 ml ulei pt prajit

Pt servit:

Smântâna grasa

dulceață de visine sau afine

Categorii