Desert papanasi cu dulceata de visine si smantana

Desert papanasi cu dulceata de visine si smantana

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert papanasi cu dulceata de visine si smantana

Timp de preparare
60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare
Desert papanasi cu dulceata de visine si smantana

 

Reţete de suflet Papanaşii sunt favoriţii fetei mele şi de câte ori am ocazia, nu ezit să-i prepar pentru ea.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display('div-gpt-ad-1608565182578-0'); });

 

INGREDIENTE

Aluat

500 gr brânză de vaci mai grasă 300 gr de făină sau mai mult, în funcţie de cât de apoasă e brânza de vaci 100 gr zahăr 2 ouă 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu 1 lingură zeamă de lămâie coajă rasă de lămâie esenţă de vanilie un vârf de cuţit de sare

Pentru decor

smântână dulceaţă de vişine sau după gustul fiecăruia

Pregătim aluatul Într-un vas mai mare punem brânza, zahărul, ouăle bătute, vanilia, coaja rasă de lămâie, sarea şi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie si amestecăm bine cu o lingură, apoi adăugăm puţin câte puţin din făină (dată prin sită de două ori înainte). Frământăm cu mâna si mai adăugăm făină dacă mai necesită. Aluatul trebuie să fie usor de modelat. Lăsăm aluatul să se odihnească vreo 15 minute. Formăm în palme câte un rotocol şi facem o gaură în centru pe care le vom pune apoi pe o tavă tapetată cu făină. La fiecare gogoaşă vom face câte o bilă. Le vom prăji în baie de ulei până se rumenesc pe ambele părţi. Se scot pe şerveţele de hârtie. Se asează pe farfurie câte o gogoaşă, se unge cu smântână şi dulceaţă si se potriveşte câte o bilă în centru care se decorează cu un moţ de smântână si o vişină din dulceaţă. Se servesc calde. Nemaipomenit de buni !

Ingrediente

  • 500 gr brânză de vaci mai grasă
  • 300 gr de făină sau mai mult, în funcţie de cât de apoasă e brânza de vaci
  • 100 gr zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • coajă rasă de lămâie
  • esenţă de vanilie
  • un vârf de cuţit de sare
  • smântână
  • dulceaţă de vişine sau după gustul fiecăruia

Categorii

Retete similare