Desert Papanasi moldovenesti
Reţetă de preparare a papanaşilor. Reteta culinara Desert Papanasi moldovenesti din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert Papanasi moldovenesti
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert Papanasi moldovenesti
Papanasii moldovenesti ,un preparat foarte apreciat!Nu am auzit vreo persoana sa spuna ca nu-i plac papanasii.
INGREDIENTE
Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul pana devin spumoase.
Adauga branza de vaci,vanilia,coaja de lamaie si omonegizeaza.
Faina amestecata cu grisul ,praful de copt se incorporeaza cu branza si ouale.
Aluatul se lasa sa se odihneasca 20-30 minute.
Se modeleaza inele groase si cate o bila pentru fiecare inel si se prajesc i.
Uleiul trebuie sa fie incins cand se pun inelele,apoi se reduce focul la mediu ,pentru a nu ramane inelul crud la mijloc.
Se servesc cu smantana si dulceata preferata.
Eu i-am servit cu smantana si dulceata de cirese amare.
Ingrediente Desert Papanasi moldovenesti
1kg. branza proaspata de vaci
6 oua
500 g, faina
50 g. zahar brun
vanilie
coaja rasa de lamaie
150 g. gris
ulei pentru prajit.
Pentru servit
smantana
dulceata