Desert Papanasi moldovenesti

Reţetă de preparare a papanaşilor. Reteta culinara Desert Papanasi moldovenesti din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert Papanasi moldovenesti

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert Papanasi moldovenesti

 

Papanasii moldovenesti ,un preparat foarte apreciat!Nu am auzit vreo persoana sa spuna ca nu-i plac papanasii.

 

INGREDIENTE
1kg. branza proaspata de vaci 6 oua 500 g, faina 50 g. zahar brun vanilie coaja rasa de lamaie 150 g. gris ulei pentru prajit. Pentru servit smantana dulceata

Intr-un bol se amesteca ouale cu zaharul pana devin spumoase.

Adauga branza de vaci,vanilia,coaja de lamaie si omonegizeaza.

Faina amestecata cu grisul ,praful de copt se incorporeaza cu branza si ouale.

Aluatul se lasa sa se odihneasca 20-30 minute.

Se modeleaza inele groase si cate o bila pentru fiecare inel si se prajesc i.

Uleiul trebuie sa fie incins cand se pun inelele,apoi se reduce focul la mediu ,pentru a nu ramane inelul crud la mijloc.

Se servesc cu smantana si dulceata preferata.

Eu i-am servit cu smantana si dulceata de cirese amare.

Ingrediente Desert Papanasi moldovenesti

1kg. branza proaspata de vaci

6 oua

500 g, faina

50 g. zahar brun

vanilie

coaja rasa de lamaie

150 g. gris

ulei pentru prajit.

Pentru servit

smantana

dulceata

Categorii