Desert pariziene cu branza dulce

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert pariziene cu branza dulce

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pariziene cu branza dulce

 

Aveam putina branza dulce si niste urda dulce, m-am sucit, m-am rasucit si mi-am amintit ca salvasem o reteta de pariziene de la bucataras Corina ( nemtoaica ):))))))), asa ca mi-am bagat nasul la reteta ei, recunosc ca n-am respectat-o 100% ca am naturelul simtitor si fac cam ce vreau eu....

 

INGREDIENTE
cca 500 g faina 1 ou 260 ml lapte 70 g zahar 50 g unt cu 80% grasime 1 pliculet drojdie uscata ( 7 g ) 1 lingurita cu coaja de lamaie cu zahar un praf de sare Umplutura 250 g urda dulce 200 g branza dulce 2 oua 1 albus 2 pliculete zahar vanilat 1 lingura gris 4 linguri zahar Pt. uns 1 galbenus 1 lingura lapte

Aluat : Intr-un castron am cernut faina, am facut o adancitura in mijloc si am pus drojdia uscata, am presarat sare pe margine si am pus si lamaia cu zahar. Laptele l-am pus la incalzit impreuna cu zaharul si untul. Oul l-am pus intr-un castronel si l-am batut bine apoi am turnat amestecul de lapte unt si zahar, incalzite, am omogenizat bine. Ingredientele lichide le-am turnat peste cele solide si am framantat bine, am obtinut un aluat molicel dar care nu se lipeste. Am acoperit castronul cu un servet si am lasat la creasca , la loc caldut, cca 1 ora . Dupa ce a crescut am impartit aluatul in 10 bile aproximativ egale ( eu le-am cantarit , cca 95 g o bila). AM lasat bilele la crescut inca 10 min.

Umplutura: Intr-un castron am amestecat branza dulce cu urda, am adaugat zaharul, cele 2 oua si albusul, zaharul vanilat si un pic de sare. Pentru ca mi s-a parut ca e cam moale umplutura am adaugat si o lingura de gris, am omogenizat bine.

Dupa ce au trecut cele 10 min, am luat fiecare bila in parte si am intins-o intr-un dreptunghi, am intins umplutura ( cca 73 g ) in parte superioara, in partea inferioara am facut crestaturi de cca 1 deget lungime si 1 deget latime. Am rasucit aluatul peste umplutura, am presat cu degetul marginea si am continuat sa rasucesc peste partile crestate, am curbat cornul format si l-am asezat in tava. Am procedat asa pana am format toate cele 10 bile. Am lasat la crescut 10 min apoi am uns cu galbenus de ou amestecat cu unt. Am dat tava la cuptorul preincalzit la 180 grade, pentru cca 25 min , pana incepe sa se rumeneasca frumos.

Ingrediente Desert pariziene cu branza dulce

cca 500 g faina

1 ou

260 ml lapte

70 g zahar

50 g unt cu 80% grasime

1 pliculet drojdie uscata ( 7 g )

1 lingurita cu coaja de lamaie cu zahar

un praf de sare

Umplutura

250 g urda dulce

200 g branza dulce

2 oua

1 albus

2 pliculete zahar vanilat

1 lingura gris

4 linguri zahar

Pt. uns

1 galbenus

1 lingura lapte

Categorii