Desert pasca cu branza fara aluat

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert pasca cu branza fara aluat

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pasca cu branza fara aluat

 

Rețete de Paște

1 kg. brânză de vaci; 4 linguri faina de grau; 4 linguri gri; 6 oua + 1 ou pentru uns; 6 linguri zahar; 1 esenta de vanilie; 200 gr.unt, 65% grasime; 4 linguri smantana, 30% grasime; 400 gr. Stafide aurii.

Intr-un castron punem ouale, zaharul, esenta de vanilie, un praf de sare si amestecam. Peste această compoziție se adaugă brânză de vaci dulce de casă, de fapt sunt perle de brânză delicioase, făină de grâu, gris, smântână, unt la temperatura camerei, un praf de sare, stafide.

Se omogenizeaza compozitia si se toarna intr-o tava rotunda in care s-a pus hartie de copt. Se orneaza cu stafide in forma de cruce, se unge cu ou batut si se da tava la cuptorul preincalzit pentru aproximativ o ora. Verificați cu o scobitoare dacă este gata; daca scobitoarea este gata, va iesi din Pastele curat.

Se lasa in tava pana se raceste complet, dupa care se poate scoate apucand de marginile hartiei de copt. Ai pofta si de cei dragi!

Ingrediente Desert pasca cu branza fara aluat

1 kg.branza de vaci;

4 linguri faina de grau;

4 linguri gris;

6 oua+1 ou pentru uns;

6 linguri zahar;

1 esenta vanilie;

200 gr.unt,65% grasime;

4 linguri mari smantana,grasime 30%;

400 gr.stafide aurii.

Categorii