Desert pasca cu branza si vanilie

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert pasca cu branza si vanilie

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pasca cu branza si vanilie

 

„Rețete de Paște”  Dintre toate preparatele de pe masa de Paște, a strecurat acest Paște delicios și parfumat, fără zahăr. Faptul ca am combinat cremoasa branza de vaci cu crema de vanilie bourbon a fost o alegere perfecta! Această minune ne va încânta papilele gustative zilele acestea! Nu vă spun cum mirosea în bucătărie în timp ce se coace! 

Pentru aluat: 350 gr faina 2 linguri de smantana plina 1 sau 140 ml lapte 30 gr unt topit 4 gr drojdie uscata 2 linguri de îndulcitor pudră1: 2 (adică cu putere dublă de îndulcire sau 4 linguri de zahăr) 2 lingurite de vanilie sare Pentru umplutura: 700 gr brânză de vaci 3 oua 4 linguri de îndulcitor pudră 1: 2 (sau 8 linguri de zahăr) 150 gr crema de vanilie bourbon coaja de lamaie rasa 1 lingurita de vanilie 4-5 linguri stafide 1 lingura amidon potrivit 1 ou pentru uns

Aluat: Amestecați drojdia cu 4-5 linguri de lapte cald. Intr-un castron se cerne faina. Adăugați drojdia dizolvată, oul, smântâna și amestecați. Adăugați îndulcitorul, un praf de sare și vanilie. Amestecați laptele treptat și frământați până obțineți un aluat omogen. La final se toarna untul topit si se framanta aproximativ 5 minute, pana se incorporeaza bine untul. Se acoperă aluatul, se lasă la dospit 50-60 de minute, la loc cald.

Umplutura: Intr-un castron punem branza, ouale, crema de vanilie si indulcitorul. Am amestecat totul. Adăugați coaja de lămâie rasă, amidonul, vanilia și amestecați până obțineți o compoziție cremoasă. La final punem stafidele si amestecam cu o spatula. Presărați făina pe masa de lucru, întoarceți aluatul cu susul în jos. Rupeți puțin mai mult de jumătate din aluat. Întindeți o foaie groasă potrivită. Puneti hartie de copt intr-o tava rotunda de 23 cm, asezati foaia de aluat. Se toarnă umplutura și se nivelează. Tăiați excesul de aluat de pe margine. Din aluatul rămas se formează 4 rulouri lungi și subțiri. Tricotați câte două și faceți o coroană pe margine de Paște. Bateți un ou și ungeți pasca cu o pensulă. Se da la cuptorul incins, la 170 de grade, pentru 45-50 de minute. Cand este gata se scoate din cuptor, se lasa sa se raceasca. Sau porționat și servit!

Poftă bună!

Ingrediente Desert pasca cu branza si vanilie

Pentru aluat: 350 gr faina 2 linguri pline smantana 1 ou 140 ml lapte 30 gr unt topit 4 gr drojdie uscata 2 linguri indulcitor pulbere1:2 ( adica cu putere dubla de indulcire sau 4 linguri zahar) 2 lingurite vanilie sare Pentru umplutura: 700 gr branza de vaci 3 oua 4 linguri indulcitor pulbere1:2 (sau 8 linguri zahar) 150 gr crema de vanilie bourbon coaja rasa de lamaie 1 lingurita vanilie 4-5 linguri stafide 1 lingura potrivita amidon 1 ou pentru uns

350 gr faina

2 linguri pline smantana

1 ou

140 ml lapte

30 gr unt topit

4 gr drojdie uscata

2 linguri indulcitor pulbere1:2 ( adica cu putere dubla de indulcire sau 4 linguri zahar)

2 lingurite vanilie

sare

700 gr branza de vaci

3 oua

4 linguri indulcitor pulbere1:2 (sau 8 linguri zahar)

150 gr crema de vanilie bourbon

coaja rasa de lamaie

1 lingurita vanilie

4-5 linguri stafide

1 lingura potrivita amidon

1 ou pentru uns

Categorii