Desert pasca cu ciocolata

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert pasca cu ciocolata

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pasca cu ciocolata

 

Deși am două rețete de Paște cu ciocolată de multă vreme, anul acesta am făcut pentru prima dată așa ceva. Mi-a luat ceva timp să mă gândesc cum să schimb rețetele, ce ingrediente să adaug și în ce cantități, pentru a face Paștele mai delicios. Majoritatea pastelor pe care le-am gustat erau de fapt cacao și mai puțină ciocolată, deși aveau acest nume... În plus, erau mult prea amare pentru gustul meu. Așa că acum am folosit ciocolată cu lapte, iar căpșunile au ieșit așa cum îmi plac mie... Din ingredientele de mai jos am făcut două căpșuni cu diametrul de 20 cm. Rețete de Paște

Pentru aluat: 400 de grame de făină albă 125 de grame de zahăr tos 15 grame de drojdie proaspătă 3 galbenusuri 175 ml lapte cald 100 ml ulei de floarea soarelui 1 plic de zahăr vanilat esență de rom 1 ou pentru uns Pentru umplutura: 2 oua 1 pudră de sare extra fină 125-150 de grame de zahăr tos 100 de grame de unt 200 de grame de ciocolată cu lapte 100 de grame de faina alba 500 ml lapte 25 de grame de cacao 1 plic de zahăr vanilat esență de rom Pentru decor: stafide aurii

Din: făină, zahăr, ouă, drojdie, lapte cald, sare, ulei, zahăr vanilat și esență de rom, se face un aluat moale potrivit care, după ce încorporează toate ingredientele, se frământă minim 30 de minute, după care se depune. într-un bol și acoperiți cu un prosop curat, de pânză. Puneti vasul cu aluatul intr-un loc retras, ferit de curentii de aer rece si lasati la dospit 30-45 de minute.

În timp ce aluatul fermentează, faceți umplutura: amestecați ouăle cu zahărul tos și zahărul vanilat și apoi adăugați laptele. Separat se amesteca bine faina alba cu cacao si apoi se adauga in compozitia cu oua si lapte, amestecand continuu, pentru a nu forma cocoloase. Punem tigaia cu acest amestec la foc mic timp de 5 minute si amestecam pana se ingroasa ca o budinca. Apoi luam umplutura de pe foc si cand se raceste putin adaugam ciocolata. Se omogenizeaza si se adauga la final untul si la final esenta de rom. Lăsați umplutura să stea, la rece.

Cand aluatul a crescut frumos se rastoarna pe tabla infainata, se mai framanta cu putina faina pentru a elibera bule de aer, apoi se imparte in doua bucati asemanatoare. Din fiecare se face cate o foaie care se aseaza in tava unsa cu ulei si pregatita in prealabil. Se pune umplutura in tavi si se ruleaza marginile foilor de aluat spre interior, de jur imprejur, se ruleaza si apoi se onduleaza cu mana. Se unge apoi aluatul cu un ou batut, se decoreaza ouale de Paste cu stafide aurii si se coace la foc mediu 45-50 de minute.

Cand ouale de Paste sunt frumos rumenite, scoate-le din cuptor si lasa-le in tavi pana se racesc complet. Se păstrează apoi la frigider până când este gata.

Ingrediente Desert pasca cu ciocolata

Pentru aluat:

400 grame de făină albă

125 grame de zahăr tos

15 grame de drojdie proaspătă

3 gălbenușuri

175 ml de lapte cald

100 ml de ulei de floarea soarelui

1 plic de zahăr vanilinat

esență de rom

1 ou pentru uns

Pentru umplutură:

2 ouă

1 praf de sare extrafină

125-150 grame de zahăr tos

100 grame de unt

200 grame de ciocolată cu lapte

100 grame de făină albă

500 ml de lapte

25 grame de cacao

1 plic de zahăr vanilinat

esență de rom

Pentru decor:

stafide aurii

Categorii