Desert pasca cu mac, papaya si merisoare

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert pasca cu mac, papaya si merisoare

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pasca cu mac, papaya si merisoare

 

Aluaturi de casa Anul acesta mi-am dorit o pasca mai deosebita/ M-am inspirat  ca idee de blat umplut de pe blogul Iulianei Florentina Avram, o idee care mi-a placut foarte mult. Am adaptat ideea la gusturile familiei si am obtinut o pasca delicioasa cu umplutura aromata.

 

INGREDIENTE
Blat: 500 gr faina 250 gr lapte 25 gr drojdie 150 gr zahar 4 galbenusuri rom 1 plic zahar vanilat 1/2 lingurita sare coaja rasa de lamaie si portocala 100 gr unt 2 linguri ulei zahar pudra pentru decor Umplutura de mac: 130 gr mac 150 ml lapte 50 gr zahar 2 linguri pesmet 2 albusuri Crema de branza: 750 gr branza dulce 200 gr zahar 5 oua un praf de sare 1 plic zahar vanilat 70 gr unt topit si racit coaja rasa de portocale 150 gr papaya deshidratata 150 gr merisoare deshidratate 1 plic budinca de cocos

Incepem cu pregatirea aluatului.

Cernem faina intr-un vas si facem o adancitura in mijloc. Luam 2 linguri din faina si le punem intr-un castron. Peste faina turnam putin lapte clocotit si amestecam energic sa nu se faca cocoloase. Lasam sa se raceasca la temperatura camerei si adaugam drojdia si o lingurita de zahar.

Restul de lapte il incalzim cat sa putem tine un deget in el. Omogenizam si lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Intre timp intr-un castron frecam cele 4 galbenusuri cu praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie si portocala, romul, uleiul si jumatate din unt topit si racit la temperatura camerei. In adancitura formata in faina punem drojdia crescuta, amestecul de galbenusuri si laptele caldut si framantam bine un aluat nelipicios. Cand aluatul este gata,punem restul de unt topit si racit la temperatura camerei si il incorporam in amestec cu miscari ale mainii de jos in sus. Acoperim vasul cu un prosop curat si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul. Pregatim umplutura de mac. Punem intr-o craticioara laptele, zaharul si macul si fierbem pana este absorbit tot laptele. Dam jos, punem pesmetul si lasam la racit. Cand s-a racit, amestecam cu cele 2 albusuri pe care le-am mixat putin cu un praf de sare. Din amestecul de aluat vom obtine cam 1100 gr aluat final. Fie vom face 2 bucati de pasca, fie vom face si un cozonac mai mic, deoarece vom avea nevoie cam de 550 gr aluat pentru o tava rotunda de 28 cm. Intindem aluatul crescut sub forma de dreptunghi si il umplem cu amestecul de mac. Rulam strans intr-un sul din care vom taia bucati egale de aluat de aproximativ 1,5 cm pe care le vom aseza intr-o forma rotunda tapetata pe fund si pereti cu hartie de copt, pastrand spatiu intre ele pentru a avea loc sa creasca. Acoperim forma si o lasam 10 minute sa creasca, apoi o punem la cuptor la 180 de grade C, pentru 15 minute.

Intre timp pregatim crema de branza. Separam ouale. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi cu zaharul. Amestecam branza scursa s de eventuala zeama cu galbenusurile, untul, coaja rasa de portocale, budinca de cocos si zaharul vanilat. Adaugam albusurile batute, apoi merisoarele si papaya. Amestecam usor compozitia.

Scoatem forma din cuptor si turnam deasupra branza. Reducem focul la 160 grade C si punem forma la cuptor pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra. Lasam pasca sa se raceasca in forma, apoi o scoatem si presaram deasupra zahar pudra cu aroma de vanilie.

Ingrediente Desert pasca cu mac, papaya si merisoare

Blat: 500 gr faina 250 gr lapte 25 gr drojdie 150 gr zahar 4 galbenusuri rom 1 plic zahar vanilat 1/2 lingurita sare coaja rasa de lamaie si portocala 100 gr unt 2 linguri ulei zahar pudra pentru decor Umplutura de mac: 130 gr mac 150 ml lapte 50 gr zahar 2 linguri pesmet 2 albusuri Crema de branza: 750 gr branza dulce 200 gr zahar 5 oua un praf de sare 1 plic zahar vanilat 70 gr unt topit si racit coaja rasa de portocale 150 gr papaya deshidratata 150 gr merisoare deshidratate 1 plic budinca de cocos

500 gr faina

250 gr lapte

25 gr drojdie

150 gr zahar

4 galbenusuri

rom

1 plic zahar vanilat

1/2 lingurita sare

coaja rasa de lamaie si portocala

100 gr unt

2 linguri ulei

zahar pudra pentru decor

130 gr mac

150 ml lapte

50 gr zahar

2 linguri pesmet

2 albusuri

750 gr branza dulce

200 gr zahar

5 oua

un praf de sare

1 plic zahar vanilat

70 gr unt topit si racit

coaja rasa de portocale

150 gr papaya deshidratata

150 gr merisoare deshidratate

1 plic budinca de cocos

Categorii