Desert pasca fara aluat cu stafide

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert pasca fara aluat cu stafide

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pasca fara aluat cu stafide

 

Aceasta pasca am preparat-o de Paste dar la cat e de buna si usor de facut, se poate prepara oricand, nu numai de sarbatori. Pentru aceasta reteta m-am inspirat de la Anyta cu mici modificari.

 

INGREDIENTE
7 oua 200 g zahar un praf de sare 3 plicuri zahar vanilat 800 g branza cremoasa 50 g unt topit si racit 130 g faina alba 100 g stafide aurii 1 lgt coaja rasa de lamaie 200 g smantana 70 g gris

Intr-un bol se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza pana isi dubleaza volumul. Se adauga branza si se amesteca. Se toarna untul topit si faina cernuta. Se mixeaza totul cateva secunde.

La final se adauga stafidele, coaja de lamaie si smantana si se amesteca cu o spatula, apoi se toarna grisul in ploaie. Se omogenizeaza totul bine.

Se toarna compozitia intr-o tava cu diametrul de 25 cm, cu pereti detasabili si tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptorul preincalzit la 160 de grade pentru circa 60-70 de minute. Este gata cand devine aurie-maronie.

Se poate pudra deasupra cu zahar pudra sau se poate lasa simpla.

Pofta buna!

Ingrediente Desert pasca fara aluat cu stafide

7 oua

200 g zahar

un praf de sare

3 plicuri zahar vanilat

800 g branza cremoasa

50 g unt topit si racit

130 g faina alba

100 g stafide aurii

1 lgt coaja rasa de lamaie

200 g smantana

70 g gris

Categorii