Desert pasca in trei straturi cu branza, ciocolata si bezea

Reteta culinara Desert pasca in trei straturi cu branza, ciocolata si bezea din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert pasca in trei straturi cu branza, ciocolata si bezea

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pasca in trei straturi cu branza, ciocolata si bezea

 

Dementialaaaaaaaaa Anul trecut pentru Crăciun m-am hotărât sa fac o altfel de pasca, ceva inedit, un strat de branza cu stafide, unul de smantana cu cacao și unul cu bezea și nuca. Pentru aceasta reteta m-am inspirat din bucătăria Irinei.

Ingrediente Desert pasca in trei straturi cu branza, ciocolata si bezea

Primul strat din branza și stafide

4 oua de tara

150 g zahar

2 plicuri de zahar vanilat

3 linguri faina

600 g branza de vaci

100 g stafide brune și aurii

Coniac și esenta de rom pentru stafide cate 2 lg

1 lgt coaja de portocale

1 lgt Coaja de lamaie

Al doilea strat de smantana si cacao

4 galbenusuri

150 g zahar pudra

1 plic de zahar vanilat

500 g smantana minim 30% grasime (pusa pe malai 8 ore)

2 linguri faina mai pline (40g)

3 linguri potrivite de cacao

Al treilea strat de nuca și bezea

4 albusuri

4 linguri zahar

10 linguri rase cu nuca macinata

Categorii