Desert pascuta cu smantana si aluat fraged

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert pascuta cu smantana si aluat fraged

Timp de preparare 90 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pascuta cu smantana si aluat fraged

 

Pentru Paștele din acest an am făcut 3 păscuțe medii cu smântână și aluat fraged, dar nu le-am făcut înalte, pentru că sunt foarte dulci și aromate și așa stând lucrurile e mai bine să fie mai subțiri. Pasca cu smântână și aluat fraged este cea mai bună pască pe care o fac, dulce, untoasă și aromată. Din ingredientele de mai jos am făcut trei păscuțe medii, cu aluat fraged foarte subțire, în forme cu diametrul de 18 cm. Dacă vreți să fie mai înalte, cu aluatul puțin mai gros, faceți numai două păscuțe de acest fel. Totuși, nu recomand să faceți păști cu smântână foarte înalte, pentru că această umplutură se comportă altfel la cuptor, decât aceea de brânză. Nu am inclus în timpul de preparare orele în care s-a scurs smântâna de zer și nici cât a stat aluatul fraged la frigider, ca să se întărească.

Ingrediente Desert pascuta cu smantana si aluat fraged

Pentru blat de aluat fraged:

250 grame de făină albă

100 grame de unt

1 ou

75 grame de zahăr tos fin

1 plic de vanilie

1 praf de sare

făină pentru modelat foaia

unt/ulei pentru uns tăvile

Pentru umplutură:

1,5 l de smântână grasă și proaspătă

350 grame de zahăr tos fin

7 gălbenușuri

4 linguri de făină albă

3 plicuri de vanilie

50 grame de stafide aurii

esență de rom (vanilie) pentru hidratat stafidele

1 praf de sare.

Pentru decor:

1 ou pentru uns

Categorii