Desert pascuta cu smantana si aluat fraged
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert pascuta cu smantana si aluat fraged
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert pascuta cu smantana si aluat fraged
Pentru Paștele din acest an am făcut 3 păscuțe medii cu smântână și aluat fraged, dar nu le-am făcut înalte, pentru că sunt foarte dulci și aromate și așa stând lucrurile e mai bine să fie mai subțiri. Pasca cu smântână și aluat fraged este cea mai bună pască pe care o fac, dulce, untoasă și aromată. Din ingredientele de mai jos am făcut trei păscuțe medii, cu aluat fraged foarte subțire, în forme cu diametrul de 18 cm. Dacă vreți să fie mai înalte, cu aluatul puțin mai gros, faceți numai două păscuțe de acest fel. Totuși, nu recomand să faceți păști cu smântână foarte înalte, pentru că această umplutură se comportă altfel la cuptor, decât aceea de brânză. Nu am inclus în timpul de preparare orele în care s-a scurs smântâna de zer și nici cât a stat aluatul fraged la frigider, ca să se întărească.
Ingrediente Desert pascuta cu smantana si aluat fraged
Pentru blat de aluat fraged:
250 grame de făină albă
100 grame de unt
1 ou
75 grame de zahăr tos fin
1 plic de vanilie
1 praf de sare
făină pentru modelat foaia
unt/ulei pentru uns tăvile
Pentru umplutură:
1,5 l de smântână grasă și proaspătă
350 grame de zahăr tos fin
7 gălbenușuri
4 linguri de făină albă
3 plicuri de vanilie
50 grame de stafide aurii
esență de rom (vanilie) pentru hidratat stafidele
1 praf de sare.
Pentru decor:
1 ou pentru uns