Desert pateuri cu peltea de mere

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert pateuri cu peltea de mere

Timp de preparare 30 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert pateuri cu peltea de mere

 

retete de suflet

400 g de foie gras 300 g coaja de mere sau dulceata 1 galbenus 2 linguri lapte

Aluatul foietaj se lasa la decongelat seara la frigider sau la temperatura camerei cateva ore.

Eu am folosit coaja de mere de casa dupa aceasta reteta.https: //www.bucataras.ro/retete/jeleu-peltea-de-mere-95626.html

Tăiați dreptunghiuri de aproximativ 4 x 7, înțepați cu furculița pe alocuri și adăugați o lingură de dulceață în mijloc și apoi pliați aluatul în 2.

Se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt cu distanta dintre ele.

Se bate galbenusul cu laptele si se ung placintele, se da tava la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.

Ingrediente Desert pateuri cu peltea de mere

400 g foietaj

300 g peltea de mere sau marmelada

1 galbenus

2 linguri de lapte

Categorii