Desert pere umplute, imbracate in foietaj
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert pere umplute, imbracate in foietaj
Timp de preparare 90 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert pere umplute, imbracate in foietaj
Rețete de suflet
1 kg pere 400 g aluat foietaj 100 g migdale macinate 200 g nuci macinate 3 linguri miere 1/2 l vin 200 g zahăr scorţişoară ghimbir nucşoarăCurățați merele fără să le tăiați coada.
Intre timp punem intr-o cratita vinul, zaharul si condimentele dupa gust si punem pe foc si cand incepe sa fiarba adaugam perele.
Lasa-le sa fiarba pana ce furculita intra usor in ele.
Le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se raceasca, dupa care le scoatem cu grija spatele.
Intr-un bol amestecam nucile cu migdalele si mierea.
Umpleți fiecare peră cu amestecul de migdale.
Aluatul de foietaj il dezghetam la temperatura camerei, il taiem fasii subtiri si invelim fiecare para, care este putin umeda, ca sa nu se destrame aluatul.
Adaugam perele pe tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pana se rumenesc frumos.
Lasa-le sa se raceasca daca rezistam tentatiei inainte de a le returna.
Ingrediente Desert pere umplute, imbracate in foietaj
1 kg pere
400 g aluat foietaj
100 g migdale macinate
200 g nuca macinata
3 linguri miere de albine
1/2 l vin
200 g zahar
scortisoara
ghimbir
nucsoara