Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)

Timp de preparare 120 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)

 

"Aluaturi de casa"   Sunt excelente atat pentru cei mici cat si pentru cei mari!  De mult voiam sa fac aceasta tarta cu briose si in sfarsit le-a venit randul...sunt tare faine si se fac si usor, nu trebuie migaleala si atentie la detalii, doar rabdare cat sa creasca aluatul! ;) 

 

INGREDIENTE
Pentru aluat: 450 g faina 1 plic drojdie uscata 60 g zahar 1 plicuri zahar vanilat 120 ml lapte cald 2 oua 100 g unt topit(margarina) 1 praf de sare Pentru crema: 2 oua 1 plicuri zahar vanilat 2 linguri esenta de vanilie sau dupa gust 45 g amidon de porumb 500 ml lapte 100 g zahar In plus: Stafide sau Pepite de ciocolata dupa preferinte Pentru uns: 1 galbenus de ou

Pentru inceput pregatim crema, trebuie sa fie complet racita inainte de a o intinde peste aluat. Pentru crema: Intr-un ibric, amestecam ouale cu amidonul de porumb, zaharul, zaharul vanilat si esenta, peste, turnam laptele putin cate putin (in fir subtine) si amestecam cu un tel. Transferam ibricul pe aragaz, la foc mic si amestecam continuu pana compozitia se ingroasa. Dam deoparte si lasam sa se raceasca, acoperita cu folie de plastic in contact cu crema, pentru a nu forma pojghita. Pentru aluat: Dizolvam drojdia cu laptele caldut. Intr-un bol mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilat si praful de sare pana compozitia se albeste, peste, adaugam untul topit si racit, amestecam din nou, dupa care punem 3-4 linguri de faina, omogenizam, iar peste acest aluat, turnam drojdia dizolvata in lapte, restul de faina si incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen, elastic si nepilicios. Acoperim aluatul cu folie de plastic si-l lasam pana isi dubleaza volumul. Aluatul dupa ce a crescut il intindem pe masa de lucru, (ne ajutam de faina) pana obtinem o foaie in forma de dreptunghi, peste, intindem bine toata crema, presaram stafide hidratate in apa calda cu putin rom sau daca aveti puteti pune pepite de ciocolata si incepem sa rulam pana obtinem un rulou. Ruloul obtinut il taiem cu ajutorul unui cutit foarte ascutit in bucati de 2-3cm fiecare (daca reusiti sa obtineti 7 bucati, eu am taiat colturile mai mici si le-am strecurat printre celelalte :D ) . Asezam fiecare bucata intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt si mai lasam la crescut inca 30 minute, iar inainte de a le da la cuptor le ungem cu galbenus de ou, apoi transferam totul in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 20-25 minute. Pudram cu zahar pudra! Pofta buna!

Ingrediente Desert Petites Chinois (Briose cu crema patisera si stafide)

Pentru aluat:

450 g faina

1 plic drojdie uscata

60 g zahar

1 plicuri zahar vanilat

120 ml lapte cald

2 oua

100 g unt topit(margarina)

1 praf de sare

Pentru crema:

2 oua

1 plicuri zahar vanilat

2 linguri esenta de vanilie sau dupa gust

45 g amidon de porumb

500 ml lapte

100 g zahar

In plus: Stafide sau Pepite de ciocolata dupa preferinte

Pentru uns: 1 galbenus de ou

Categorii