Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate

 

Unul dintre ultimele dulciuri preparate în casă înainte de intrarea în Postul Mare a fost un desert delicios cu mere coapte și cu înghețată de vanilie. A fost atât de bun, încât m-am gândit că trebuie neapărat să găsesc o variantă de desert cu mere coapte, de post, iar rezultatul este acesta: un piure de mere coapte, aromat cu scorțișoară și asociat minunat cu portocale dulci-acrișoare și cu migdale glasate. Pe scurt, un răsfăț culinar!

Ingrediente Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate

6 mere

1-2 portocale

100 grame de migdale glasate

5-6 linguri de zahăr brun

1 linguriță de scorțișoară, pudră

baton de scorțișoară

Categorii