Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Specific Romania. Cum sa faci Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate
Unul dintre ultimele dulciuri preparate în casă înainte de intrarea în Postul Mare a fost un desert delicios cu mere coapte și cu înghețată de vanilie. A fost atât de bun, încât m-am gândit că trebuie neapărat să găsesc o variantă de desert cu mere coapte, de post, iar rezultatul este acesta: un piure de mere coapte, aromat cu scorțișoară și asociat minunat cu portocale dulci-acrișoare și cu migdale glasate. Pe scurt, un răsfăț culinar!
Ingrediente Desert piure de mere coapte, cu portocale si migdale glasate
6 mere
1-2 portocale
100 grame de migdale glasate
5-6 linguri de zahăr brun
1 linguriță de scorțișoară, pudră
baton de scorțișoară