Desert placinta cu dovleac

Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert placinta cu dovleac

Timp de preparare 60 minute

Sursa reteta Bucataras.ro

Instructiuni de preparare Desert placinta cu dovleac

 

Am vrut sa trisez putin si sa fac o placinta cu foi din comert, dar trebuie sa recunosc ca partea cea mai grea a fost sa gasesc niste foi care sa contina doar faina, apa si ulei.

5 foi de placinta 100 gr ulei din samburi de struguri 1 kg pulpa de dovleac 50 gr zahar brut scortisoara pudra 2 linguri pesmet 50 gr unt 100 ml apa minerala zahar pudra pentru ornat

Radem pe razatoarea mare pulpa de dovleac.

Intr-o cratita punem untul, pulpa de dovleac si zaharul pudra si o asezam la foc mic.  Amestecam ocazional pana dovleacul se inmoaie bine. Dam cratita la o parte, apoi adaugam scortisoara si pesmetul si omogenizam.

Ungem o forma cu ulei. Asezam cate o foaie de placinta pe care o ungem cu ulei. Ultima o pastram pentru deasupra. Intindem compozitia de dovleac. Asezam si ultima foaie si aducem colturile celor 4 foi pe care le-am asezat jos peste placinta. Ungem cu ulei si stropim cu apa minerala. Dam forma la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pana se rumeneste. Scoatem placinta si o lasam sa se racoreasca, apoi presaram dasupra zahar pudra.

Portionam in momentul servirii.  

Ingrediente Desert placinta cu dovleac

5 foi de placinta

100 gr ulei din samburi de struguri

1 kg pulpa de dovleac

50 gr zahar brut

scortisoara pudra

2 linguri pesmet

50 gr unt

100 ml apa minerala

zahar pudra pentru ornat

Categorii