Desert placinta cu dovleac
Reteta culinara din categoria Dulciuri. Cum sa faci Desert placinta cu dovleac
Timp de preparare 60 minute
Sursa reteta Bucataras.ro
Instructiuni de preparare Desert placinta cu dovleac
Am vrut sa trisez putin si sa fac o placinta cu foi din comert, dar trebuie sa recunosc ca partea cea mai grea a fost sa gasesc niste foi care sa contina doar faina, apa si ulei.
5 foi de placinta 100 gr ulei din samburi de struguri 1 kg pulpa de dovleac 50 gr zahar brut scortisoara pudra 2 linguri pesmet 50 gr unt 100 ml apa minerala zahar pudra pentru ornatRadem pe razatoarea mare pulpa de dovleac.
Intr-o cratita punem untul, pulpa de dovleac si zaharul pudra si o asezam la foc mic. Amestecam ocazional pana dovleacul se inmoaie bine. Dam cratita la o parte, apoi adaugam scortisoara si pesmetul si omogenizam.
Ungem o forma cu ulei. Asezam cate o foaie de placinta pe care o ungem cu ulei. Ultima o pastram pentru deasupra. Intindem compozitia de dovleac. Asezam si ultima foaie si aducem colturile celor 4 foi pe care le-am asezat jos peste placinta. Ungem cu ulei si stropim cu apa minerala. Dam forma la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pana se rumeneste. Scoatem placinta si o lasam sa se racoreasca, apoi presaram dasupra zahar pudra.
Portionam in momentul servirii.
Ingrediente Desert placinta cu dovleac
5 foi de placinta
100 gr ulei din samburi de struguri
1 kg pulpa de dovleac
50 gr zahar brut
scortisoara pudra
2 linguri pesmet
50 gr unt
100 ml apa minerala
zahar pudra pentru ornat